News Flash:

O nouă inițiațivă culturală în orașul de pe Bega

80 de panouri informative au fost montate în cartierele istorice ale Timișoarei

4 August 2023
235 Vizualizari | 0 Comentarii

În cartierele istorice din Timișoara, au fost amplasate zeci de panouri informative deosebit de valoroase.

Un total de 80 de panouri pot fi găsite în cartierele Iosefin, Elisabetin, Fabric, Cetate și Giroc. Aceste panouri oferă o incursiune în istoria și cultura acestor locuri, în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara, finanțat în parte de Primăria Timișoara prin intermediul Centrului de Proiecte.

Această inițiativă culturală este coordonată de Universitatea Politehnica Timișoara, prin intermediul Centrului de e-Learning și Centrului Multimedia, și este pusă în practică cu implicarea studenților și profesorilor de la UPT.

Spotlight Heritage Timișoara combină realul cu virtualul pentru a promova și scoate în evidență cinci dintre cele mai importante cartiere istorice din Timișoara. Scopul acestui proiect este să ofere o altă perspectivă asupra orașului. Informațiile istorice prezentate pe panouri sunt însoțite de amintiri personale ale locuitorilor sau vizitatorilor, prezentate atât în limba română, cât și în engleză.

Toate informațiile din expoziția stradală sunt disponibile și în format digital. Partea digitală a proiectului poate fi accesată online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin intermediul aplicațiilor mobile disponibile pentru descărcare în magazinele Android și Apple, căutând denumirea "Spotlight Timișoara".

Acest proiect se adresează atât locuitorilor din Timișoara, cât și vizitatorilor orașului, contribuind la punerea în valoare a unor locuri simbolice pentru identitatea acestui frumos oraș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)