News Flash:

Eveniment spiritual de anvergură în orașul de pe Bega

La Timișoara va avea loc Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox

4 August 2023
258 Vizualizari | 0 Comentarii


În curând, la Timișoara, va avea loc un eveniment spiritual deosebit - Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox (ITO) Timișoara 2023, cu participare națională și internațională. Această întâlnire va fi organizată în perioada 31 august - 3 septembrie. Aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe încă din 2019, organizarea evenimentului a fost amânată din cauza pandemiei.

 Aproximativ 3.500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani se vor reuni la Timișoara, într-un eveniment de anvergură internațională. Alături de aceștia, se vor alătura și alți 1.500-2.000 de tineri din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și din celelalte eparhii ale Mitropoliei Banatului.

Această Întâlnire Internațională a Tineretului Ortodox, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, este parte a seriei de întâlniri internaționale ale tinerilor ortodocși organizate în Patriarhia Română. Evenimentele anterioare s-au desfășurat la Baia Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).

Preotul Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timișoarei, este responsabil pentru organizarea Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox. Conform planului, întâlnirea va începe pe 31 august, cu ceremonia de deschidere în Parcul Rozelor, la ora 18, și va continua până pe 3 septembrie, când se va încheia cu Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

„După estimările noastre vom avea în jur de 4.000 de tineri care vor participa la această întâlnire din țară, din cele 40 de județe ale țării și din comunitățile românești aflate în diasporă. Adică din Republica Moldova sau Basarabia, cum îi spunem noi, din Bucovina, din Serbia, Valea Timocului, Ungaria, dar și din comunitățile românești aflate în Occident, în Canada, Statele Unite, în Australia și apoi din bisericile ortodoxe surori, de pildă Georgia, Siria, Alexandria, Grecia, de bună seamă, Polonia, Cehia și așa mai departe. Pe parcursul întâlnirii au loc mai multe conferințe cu invitați de marcă, atât laici cât și teologi, de pildă președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, profesori universitari de teologie, cercetători, oameni de cultură recunoscuți pe plan național și internațional precum, de pildă, bizantinologul Petre Guran sau doctorul Radu Țincu de la București”, a afirmat pentru Tion preotul Ionel Popescu.

Conform declarațiilor sale, în cadrul evenimentului va fi organizată o conferință specială despre traficul de persoane și consumul de droguri, având invitați din partea Ministerului de Interne și specialiști în domeniul respectiv.

„Astfel și tinerii de la noi și cei din străinătate să fie familiarizați cu aceste aspecte care constituie, de fapt, flagelul tinerilor de astăzi și ei trebuie avertizați, pregătiți, protejați de aceste aspecte. Vor fi cazați în căminele studențești de la Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină și Universitatea Științele Vieții și, de asemenea, vor servi masa la cantina a Politehnicii și la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, cu fonduri de la Mitropolie, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, cu sponsorizări pentru că, într-adevăr, este un efort demn de toată aprecierea. Nu este simplu ca în trei zile și jumătate să asiguri logistica necesară pentru cazarea, masa, îngrijirea atâtor mii de tineri”, a mai precizat pentru Tion vicarul eparhial de la Arhiepiscopia Timișoarei.

Potrivit preotului Ionel Popescu, câteva sute de voluntari sunt pregătiți să ofere ajutor pentru buna desfășurare a evenimentului.

În plus, sâmbătă, 2 septembrie, tinerii vor participa la o procesiune ce va porni de la Sala Olimpia, va trece pe la Michelangelo și Opera, și se va încheia la Catedrala Mitropolitană.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005036 (s)