News Flash:

Tentativa de asasinat impotriva lui Volodimir Zelenski, dejucata

2 Martie 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski 1

Oficialii ucraineni sustin ca au dejucat o tentativa de asasinat impotriva presedintelui Volodimir Zelenski.

Oficialii ucraineni au declarat ca o unitate a fortelor speciale cecene, cunoscuta sub numele de „Kadiroviti”, a fost implicata intr-un plan de asasinare a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Sky News.

Planul a fost dejucat.

Seful securitatii ucrainene, Oleksiy Danilo, a declarat: „Suntem constienti de operatiunea speciala care pe care urma sa o puna in aplicare Kadiroviti pentru a-l elimina pe presedintele nostru”.

O unitate de forte speciale cecene trimisa in misiune de asasinare a presedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky a fost „eliminata”, a anuntat marti seful Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, la postul oficial de televiziune al parlamentului ucrainean, Rada TV.

Ucraina a primit informatii despre tentativa de asasinat de la agenti ai Serviciului Federal de Securitate al Federatiei Ruse (FSB), a spus el.


„Si pot spune ca am primit informatii de la reprezentanti ai FSB, care astazi nu doresc sa participe la acest razboi sangeros”, a sustinut el.

Unitatea speciala apartinea Kadyrovilor, o organizatie paramilitara cecena care ajuta fortele rusesti in invazia lor in Ucraina.

„Operatiunea speciala care urma sa fie desfasurata direct de catre Kadiroviti pentru a-l elimina pe presedintele nostru ne este pe deplin cunoscuta astazi”, a declarat Danilov.

Danilov a continuat, adaugand ca unitatea s-a impartit in doua, iar o jumatate a cautat adapost in orasul Gostomel, in apropiere de capitala Kiev, unde cel mai mare avion din lume, Antonov-225 Mriya, a fost distrus de loviturile rusesti care au vizat aeroportul din Gostomel.


„Un grup a fost acoperit in Gostomel, un alt grup este acum, sa spunem, sub focul armelor”, a declarat Danilov.

„Grupul de elita al Kadirovilor, care a venit aici special pentru a-l elimina pe presedintele nostru, a fost distrus in mod direct”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004787 (s)