News Flash:

Pentagonul avertizeaza: ”Putin nu va renunta, are si alte forte, va insista sa sparga rezistenta”

1 Martie 2022
507 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentagon

A cincea zi de razboi a inceput cu noi  bombardamente in Kiev si Harkov, insa capitala si orasul strategic al Ucrainei rezista sub asediul rusesc. Presedintele Volodimir Zelenski a anuntat ca urmatoarele zile sunt cruciale pentru ucraineni.
Intre timp, Belarus a votat pentru abandonarea statutului de tara non-nucleara si poate obtine arme nucleare pentru prima data de cand si-a castigat independenta in 1990.


Luni, delegatiile din Ucraina si Rusia se vor intalni la granita dintre Ucraina si Belarus, fara conditii prealabile, potrivit Ministerului de Interne de la Kiev. Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat intr-o scurta declaratie televizata ca nu se asteapta la mare lucru de la intalnire.
Sub presiunea esecului razboiului-fulger, Vladimir Putin a cerut, duminica, armatei sa ridice nivelul de pregatire pentru armamentul nuclear. In replica, UE a anuntat o decizie istorica – va furniza Ucrainei armament letal de 450 milioane euro, dar si avioane de vanatoare.
Totodata, Uniunea Europeana a blocat accesul Rusiei la spatiul aerian al UE, ceea ce inseamna ca toate aeronavele detinute, inregistrate si controlate de Rusia sau oligarhii rusi nu vor mai putea ateriza, decola sau zbura peste niciun teritoriu al UE., informeaza g4media.ro.


Pentru prima data de la inceputul invaziei, autoritatile ruse au recunoscut o serie de morti si raniti in randul fortelor lor din Ucraina, fara a furniza cifre precise.
In tot acest timp, in Rusia sunt proteste de amploare anti-Putin si anti-razboi, iar autoritatile au retinut aproape 6.000 de manifestanti de la inceputul invaziei ruse. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006321 (s)