News Flash:

A doua runda de negocieri intre Ucraina si Rusia are loc azi, 2 martie

2 Martie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
negocieri

A doua runda de negocieri intre delegatiile ruse si ucrainene va avea loc miercuri, 2 martie, conform TASS. Discutiile de luni nu s-au incheiat cu rezultate concrete.
 
 
Potrivit agentiei de presa TASS, o noua runda de negocieri intre cele doua tabere ar urma sa aiba loc miercuri, 2 martie. Conform aceleiasi surse, Rusia i-a cerut Ucrainei sa aprobe in parlament statutul de neutralitate al tarii si sa organizeze un referendum pe aceasta tema. Tot Rusia a cerut Ucrainei sa recunoasca republicile Donetk si Lugansk in granitele administrative ale regiunilor corespunzatoare si sa renunte la Crimeea. La randul ei, Ucraina a cerut incetarea focului si retragerea trupelor ruse de pe teritoriul tarii.

Prima runda de negocieri, care a avut loc luni, 28 februarie, a durat mai bine de cinci ore. Discutiile dintre oficialii rusi si cei ucraineni, desfasurate la granita cu Belarus, s-au incheiat fara a se ajunge la vreun rezultat.

Intre timp, ambele tabere pluseaza. Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeana, iar astazi le-a cerut liderilor europeni sa lupte impotriva macelului din tara sa. Rusia, pe de cealalta parte, le transmite ucrainenilor sa paraseasca tara cat mai pot. Au trimis inspre Kiev un convoi de blindate care se intinde pe mai bine de 60 de km.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005274 (s)