News Flash:

Spitalul „Victor Babes” Timisoara face mamografii gratuite pentru femeile peste 50 de ani

31 Martie 2022
367 Vizualizari | 0 Comentarii
mamografie

Si Spitalul „Victor Babes” Timisoara se alatura campaniei de realizare gratuita a mamografiilor de san, alaturi de Spitalul Municipal Timisoara. Acestea sunt oferite femeilor din vestul tarii, cu varsta intre 50 si 69 de ani. Peste jumatate dintre pacientele investigate trebuie sa provina din mediul rural.
„Inca de anul trecut, in Centrul de Imagistica al spitalului nostru functioneaza un Mamograf digital 3D. Sensibilitatea investigatiei facuta cu acest aparat, care dureaza cateva minute, este de aproape 80 la suta. Mamograful permite scanarea cu mare acuratete, obtinandu-se imagini cu o rezolutie foarte ridicata. Analiza imagistica presupune radiografia in doua planuri a sanului, cu doze reduse de raze X. In cadrul acestui proiect, ne dorim sa efectuam cateva mii de mamografii pacientelor incluse in program, din grupa de varsta 50-69 de ani”, transmite Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” Timisoara.

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara ofera in mod gratuit examinare mamografica pentru descoperirea din timp a cancerului de san, pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani, cele mai expuse unui astfel de risc de boala, conform specialistilor. Mamografia este investigatia imagistica ce permite depistarea cancerului de san cu aproape 2 ani inainte ca acesta sa poata fi palpat.

In Romania, in fiecare an, peste 6.000 de femei sunt diagnosticate cu aceasta maladie. Depistarea cancerului intr-o forma incipienta duce la o rata de supravietuire de peste 95%.

Pentru a putea fi incluse in acest program, pacientele trebuie sa locuiasca in judetele Timis, Arad, Caras-Severin sau Hunedoara. In Centrul de Imagistica de la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara se pot face atat investigatii mamografice, cat si ecografii si RMN de san. Pentru a beneficia de mamografii gratuite, sunt necesare programari, care se pot face la numerele de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606, 0748.884.475 sau prin e-mail:‭‭ programari.mamografii.scmut•gmail.co‬‬m.

Conditii de participare la programul de screening la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara:

• femei cu varsta intre 50 si 69 de ani;
• domiciliul in regiunea Vest (judetele Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara);
• sa nu fi fost diagnosticata cu cancer de san, sub tratament si supraveghere oncologica;
• sa nu se fi extirpat sanii din alte motive decat cancerul de san;
• sa nu fi efectuat o mamografie in ultimele 6 luni

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004394 (s)