News Flash:

Pfizer avertizeaza: exista un risc mare de accident vascular. Ce a retras gigantul de pe piata

24 Martie 2022
655 Vizualizari | 0 Comentarii
Pfizer

Compania Pfizer a decis retragerea unor medicamente pentru hipertensiune arteriala ce erau vandute sub trei denumiri. Accuretic si cele doua versiuni generice ale sale distribuite de Greenstone – comprimatele quinapril si hidroclorotiazida si comprimatele quinapril HCI/hidroclorotiazida – fac obiectul retragerii.

 

Medicamentele trateaza hipertensiunea arteriala, care creste riscul de potentiale evenimente cardiovasculare periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

 

Retragerea este voluntara si are in vedere tabletele care contin niveluri mai mari de nitrozamine, care prezinta un risc de cancer, desi Pfizer a spus intr-un comunicat de presa ca „nu exista niciun risc imediat pentru pacientii care iau acest medicament”.

 

„Nitrozaminele sunt comune in apa si alimente, inclusiv in carnea cruda si cea la gratar, lactate si legume. Toata lumea este expusa la un anumit nivel de nitrozamine. Aceste impuritati pot creste riscul de cancer daca oamenii sunt expusi la ele peste niveluri acceptabile pe perioade lungi de timp”, a precizat Pfizer in comunicat.

 

Nitrozaminele pot fi introduse neintentionat atunci cand anumite reactii chimice sunt utilizate in productia de medicamente. Compania a spus ca nu cunoaste niciun raport privind efectele adverse rezultate din utilizarea medicamentului si a adaugat ca produsele au un profil de siguranta stabilit de peste 20 de ani, potrivit comunicatului.

 

Distribuitorii si vanzatorii ar trebui sa inceteze utilizarea si distribuirea si sa „puna imediat in carantina produsul”, se spune in comunicat. Pfizer a recomandat ca pacientii care iau medicamentul sa se consulte cu medicul lor cu privire la optiunile alternative de tratament, arata ziare.com.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004615 (s)