News Flash:

Se intorc restrictiile Covid in Romania?! Guvernul se afla in discutii, dupa ce numarul cazurilor a crescut alarmant

21 Martie 2022
464 Vizualizari | 0 Comentarii
Covid

Cazurile de COVID-19 se inmultesc in Europa dupa ce majoritatea tarilor au ridicat restrictiile. Incidenta noilor cazuri de COVID in ultimele 14 zile a crescut din nou in Europa, dupa mai multe saptamani de scadere sustinuta, a informat vineri Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC)

ECDC estimeaza sa situatia epidemica, care include si alte elemente decat incidenta, este de inalta preocupare in trei tari (Islanda, Irlanda si Tarile de Jos) si de preocupare in alte 18, intre care Austria, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Norvegia si Portugalia.

Vestile nu sunt deloc bune pentru urmatoarele patru saptamani. Estimarile indica o tendinta de crestere a incidentei noilor cazuri si stabila privind spitalizarile si numarul deceselor, informeaza romaniatv.net.

"Un eventual val sase, dupa opinia noastra, poate fi luat in calcul sau se poate discuta doar din toamna, mai putin in aceasta primavara, credem noi, dar monitorizam lucrurile indeaproape, incat sa vedem ce se intampla.

Dar nu putem discuta de un val sase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numarului de cazuri din valul cinci, nu discutam despre un val sase.

Un val sase presupune o alta tulpina care circula si care se transmite sustinut in comunitate, iar lucrul acesta nu cred ca se va intampla inainte de aceasta toamna, poate nici in toamna nu se va intampla, asa ca nu cred ca trebuie sa ingrijoram populatia in mod inutil", a declarat Alexandru Rafila, la rfi.ro.
'In China, acest val Omicron e posibil sa inceapa sau sa ne gasim la inceputul valului Omicron in China, pentru ca in Asia in general si in China in special varianta Omicron a circulat mai putin, de asta nu as face astfel de comparatii
., declara, saptamana trecuta, Alexandru Rafila.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005230 (s)