News Flash:

Alexandru Rafila avertizeaza! Ne confruntam cu noi boli din cauza fluxului de refugiati ucraineni

16 Martie 2022
740 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandru Rafila

Potrivit lui Alexandru Rafila, directiile de sanatate publica, mai ales cele din zonele de frontiera, au fost anuntate ca trebuie sa verifice cazurile persoanelor care pot ridica suspiciuni de boli transmisibile.Astfel, ministrul Sanatatii a mai spus ca mereu, atunci cand exista un fenomen migrator, exista acest pericol, mai precis, aparitia unor noi boli transmisibile.

Asadar, Rafila a mai spus ca bolile transmisibile, inclusiv cele ce se pot preveni prin vaccin, nu au diparut, singura care nu mai exista fiind variola. De asemenea, si in cazul poliomelitei si a difteriei este valabil acelasi lucru, caci au fost eredicate de mult timp in Romania, insa cu toate acestea, se supravegheaza atent cazurile care ridica suspiciuni de aceste boli, dar si altele ce pot fi transmisibile.

”Intotdeauna cand exista un fenomen migrator exista acest pericol. Bolile transmisibile, inclusiv cele prevenibile prin vaccinare, nu au disparut. Singura care a disparut este variola. Sigur exista o preocupare. Se lucreaza la supravegherea posibilelor cazuri de paralizie care ar putea sa fie legate de o forma de poliomielita cu virus derivat din vaccin sau o forma de difterie. Poliomielita si difteria au disparut de foarte multi ani din Romania, dar sigur ca ne preocupa si toate directiile de sanatate publica, mai ales cele din zona de frontiera, au fost avertizate incat sa poata sa identifice astfel de cazuri”, a spus ministrul Rafila, intr-o conferinta de presa. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006448 (s)