News Flash:

Alexandra Rafila a facut anuntul. Cand va incepe distribuirea pastilelor cu iod catre populatie

28 Martie 2022
412 Vizualizari | 0 Comentarii
rafila

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat luni ca saptamana viitoare va incepe campania de distribuire a pastilelor de iodura de potasiu catre populatia eligibila.

„Saptamana aceasta facem campania de informare si, incepand de saptamana viitoare, distributia la toti cei care sunt eligibili, in principiu populatia pana la varsta de 40 de ani”, a spus Rafila, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ministrul a explicat necesitatea distribuirii acestor pastile facand referire la conflictul armat din Ucraina, dar si la „memoria colectiva” privind incidentul nuclear de la Cernobil.

„E o problema legata de contextul actual. Dumneavoastra vedeti ca in vecinatatea imediata a granitelor Romaniei se desfasoara un conflict armat de mare amploare. In mod evident, exista si o memorie colectiva legata de un incident care s-a intamplat in anul 1986 pe teritoriul Ucrainei si este normal ca autoritatile de sanatate publica sa reactioneze rapid si sa gasesca o solutie pentru orice incident ar aparea legat de zona aceasta nucleara. Fara sa ingrijoram in vreun fel lumea, nu avem de ce sa facem acest lucru, trebuie insa sa furnizam populatiei unul dintre elemente care reduc impactul unui posibil incident, nu probabil, repet, ci posibil”, a explicat ministrul, potrivit digi24.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007874 (s)