News Flash:

S-a hotarat! Viceprimarii Timișoarei își vor lua câte doi consilieri personali

16 Decembrie 2020
636 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu numai primarul Timișoarei poate avea consilieri personali, ci și cei doi viceprimari ai orașului. Deocamdată, doar Ruben Lațcău își poate numi consilierii, care au mers deja voluntari în primărie. Este vorba despre o femeie și un bărbat, care nu fac parte din niciun partid, spune edilul.

Consilierii locali au modificat, marți, într-o ședință de consiliu local care a ținut trei ore și jumătate, Organigrama primăriei și Statul de funcții. Principala modificare se referă la înființarea unor structuri noi, pentru ca viceprimarii să-și poată angaja consilieri personali.

„Este absolut necesar ca să poți conduce o instituție atât de mare ca Primăria Timișoara de o asistență profesională. Consider că amândoi viceprimari au nevoie de acești consilieri personali, altfel e foarte greu să conduci așa cum trebuie. Ruben Lațcău are în subordine Direcția Tehnică și Direcția de Dezvoltare, peste o sută de persoane, mi se pare normal să primească, așa cum e prevăzut de lege, și instrumentele necesare. La anul, cu siguranță vom vedea, sub linie, că organigrama primăriei este mai suplă decât acum”, a spus primarul Dominic Fritz.

Aleșii au fost de acord, după zeci de minute de discuții, cu „înființarea structurilor Cabinet Viceprimar 1 și Cabinet Viceprimar 2, fiecare cu două posturi contractuale de execuție de inspector de specialitate gradul profesional IA (consilier personal al viceprimarului), având caracter determinat, pe perioada mandatului viceprimarului, cu o durată normală a timpului de lucru, fără posibilitatea executării contractului individual de muncă la domiciliu”. Cei patru consilieri personali ai viceprimarilor vor avea și birouri în primărie.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, viitorii lui consilieri personali merg deja la primărie, dar mai mult ca voluntari.

„Vă pot asigura că niciunul dintre oamenii pe care eu intenționez să-i angajez ca și consilieri personali nu vor fi membri de partid, ci vor fi oameni care vor avea roluri tehnice, fie de suport în relația cu o direcție anume, fie de suport în relația mea cu administrația sau cu cetățenii. (…) Persoanele pe care eu doresc să le angajez deja lucrează voluntar, au lucrat atât pentru campanie, cât și pentru mine în momentul acesta. Unul va fi dedicat pe partea de infrastructură, are peste 20 de ani de experiență și va lucra dedicat pentru elaborarea unui nou PMUD. A doua persoană va avea ca rol partea de politici publice și va urmări că noi ne ocupăm de ceea ce ne-am asumat în contractul de angajament cu timișorenii, în programul electoral, că implementăm cu adevărat aceste lucruri”, a explicat edilul.

Ruben Lațcău nu a spus cine sunt cei doi consilieri personali pe care îi cheamă alături de el în primărie. Sursele noastre spun însă că unul dintre ei este Anca Nistor, care a lucrat la organizarea festivalului Plai.

Deocamdată nu se știe când va fi ocupat și al doilea post de viceprimar al Timișoarei. Primarul Timișoarei speră ca până de Crăciun negocierile între PNL și USR PLUS se vor încheia și va fi votat și al doilea viceprimar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005775 (s)