News Flash:

Avertisment din partea Comisiei Europene

Refuzul Beijingului de a condamna invazia rusă în Ucraina dăunează imaginii Chinei

25 Septembrie 2023
161 Vizualizari | 0 Comentarii

Comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, a avertizat că refuzul Chinei de a condamna invazia rusă în Ucraina afectează reputația Chinei. Acest avertisment a fost emis luni, 25 septembrie, și a fost citat de agenția AFP.

„Există un risc în ceea ce priveşte reputaţia Chinei”, a afirmat comisarul, când le-a vorbit studenţilor de la Universitatea Tsinghua din Beijing, iar această poziție „dăunează imaginii ţării, nu numai faţă de consumatorii europeni, ci şi faţă de companii”.

„Integritatea teritorială a fost întotdeauna un principiu cheie pentru China în diplomaţia internaţională, dar războiul dus de Rusia constituie o încălcare flagrantă a acestui principiu”, a punctat el.

„Mai mult, China a susţinut întotdeauna ca fiecare ţară să fie liberă să-şi aleagă propria cale de dezvoltare. Aşadar, este foarte greu pentru noi să înţelegem poziţia Chinei cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece acesta încalcă principiile fundamentale ale Chinei”, a mai spus Dombrovskis.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)