News Flash:

O nouă propunere pentru ajutorarea Ucrainei

Comisia Europeană vrea ca activele ruseşti îngheţate să fie folosite la reconstrucţia Ucrainei

22 Septembrie 2023
180 Vizualizari | 0 Comentarii


Comisia Europeană are în plan să prezinte o propunere cu privire la utilizarea activelor rusești înghețate în scopul reconstrucției Ucrainei. Această chestiune va fi discutată din nou la sfârșitul lunii septembrie, conform unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenția EFE.

La conferința de presă zilnică a Comisiei Europene, acesta a subliniat importanța de a face distincție între activele rusești publice și cele private, deoarece pentru cele din urmă este necesar un cadru de reglementare diferit.

De exemplu, în cazul activelor private înghețate sau puse sub sechestru, acestea pot fi confiscate doar în urma comiterii unei infracțiuni sau dacă persoana responsabilă a fost condamnată penal.

În ceea ce privește activele publice rusești înghețate în Uniunea Europeană, purtătorul de cuvânt comunitar, Christian Wigand, a menționat că valoarea acestora depășește suma de 200 de miliarde de euro și sunt în principal active ale Băncii Centrale a Rusiei.

Pe de altă parte, în ceea ce privește activele private deținute de oligarhi și companii ruse, același purtător de cuvânt al Comisiei Europene a precizat că s-a propus introducerea infracțiunilor penale pentru tentativele de evitare a sancțiunilor impuse Rusiei după izbucnirea conflictului din Ucraina. Scopul acestei inițiative este de a permite confiscarea bunurilor private, iar aceasta se află în prezent în stadiul negocierilor între instituțiile europene, cu speranța că va fi finalizată în curând.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007874 (s)