News Flash:

Primaria Timisoara va cauta proiectant pentru reamenajarea sectiei ATI de la Spitalul „Victor Babes”

15 Decembrie 2021
411 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria

13,9 milioane de lei costa modernizarea Spitalului „Victor Babes” din Timisoara. Reamenajarea vizeaza compartimentele ATI, care vor fi regrupate la parter si reabilitate integral. Primaria Timisoara pune la bataie peste 245.000 de lei pentru serviciile de proiectare, care includ doua etape. Mai e mult pana sa inceapa lucrarile.
  
Primaria Timisoara anuntarea lansarea procedurii de achizitie a contractului privind servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru reamenajarea sectiilor ATI din corpul C5 al Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes”. Cele doua sectii ATI ale spitalului se afla in doua zone separate.

„Reamenajarea vizeaza compartimentele ATI care vor fi regrupate la parter in corpul C5, care va fi reabilitat integral. Cladirea are subsol, parter si un etaj si este intr-o stare necorespunzatoare, iar ATI necesita conditii speciale, mediu curat, cu temperatura si umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni si cu facilitatile aferente actului medical.

Investitia noua presupune: demolarea anexei si realizarea unei intrari noi acoperite in cladire, cu refacerea scarilor de la intrare si realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilitati; reamenajarea interioara a sectiei ATI prin: recompartimentari din materiale usoare de tipul peretilor usori din gipscarton si panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desfiintarea unor usi/goluri si inchiderea lor; realizarea de noi goluri de usi/treceri noi”, spun reprezentantii PMT.

Parterul corpului C5 contine Sectia de Chirurgie Toracica, dar aceasta se va muta in alt pavilion, iar spatiul ramas va fi amenajat pentru ATI. Va rezulta astfel un spatiu filtru pentru personal, cu boxa pentru curatenie, spatiu de odihna pentru personal, hol, spatiu de depozitare a lenjeriei curate, trei cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI cu cate un pat, spatii pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spatiu pentru pregatirea pacientului, camera de garda, izolator ATI, receptie si alte spatii. Vor fi trei accese la parter, atat pentru pacienti, personal medical, cat si pentru vizitatori.

Contract cu doua etape
„Va urma zona de receptie si salile de asteptare. Pe sectia ATI, accesul pacientilor se va face din zona filtru pacienti catre holul filtru, in functie de riscul epidemiologic aferent fiecarui pacient. Sectia va avea doua zone: o zona cu risc epidemiologic ridicat si una cu regim normal de functionare. Saloanele vor avea suprafata minima/pacient de 12 mp”, au mai transmis cei de la PMT.

Valoarea estimata a contractului de proiectare este de 245.447 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 49.600 euro. Contractul va avea doua etape:

Etapa I presupune elaborarea si predarea Proiectului Tehnic, insotit de Detaliile de Executie si se considera incheiata odata cu obtinerea Autorizatiei de Construire. Termenul de predare este de 30 de zile de la emiterea ordinului de incepere, iar termenul maxim de depunere a documentatiei complete este de 90 zile de la emiterea ordinului de incepere.
Etapa II se refera la asistenta tehnica din partea proiectantului pe durata investitiei.
Sursa de finantare este bugetul local, iar valoarea estimata totala a investitiei este de 13,9 milioane de lei cu TVA inclus.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005404 (s)