News Flash:

Primaria Timisoara vinde cu 2,6 milioane de lei cele 9 cladiri de la Aerodromul Cioca

14 Decembrie 2021
303 Vizualizari | 0 Comentarii
aerodrom

La o luna de cand Consiliul Judetean Timis a cerut primariei sa-i vanda cladirile pe care le detine pe Aerodromul Cioca, consilierii locali voteaza, joi, trecerea constructiilor in patrimoniul CJT. Primeste aproape 2,6 milioane de lei pentru hangar, anexe, case, corpul administrativ si aerogara. Consiliul Judetean Timis detine terenul.
 
 
Consilierii judeteni au aprobat, in luna noiembrie, un proiect de hotarare pentru „solicitarea trecerii unor imobile situate in Timisoara, Calea Torontalului, km 3, din domeniul privat al Municipiului Timisoara in domeniul privat al Judetului Timis”. Sunt, de fapt, cele noua cladiri pe care Primaria Timisoara le detine la Aerodromul Cioca, aflat in proprietatea CJ Timis: case, anexe, un hangar, corp administrativ si aerogara, care au intre 16 mp si 1973 mp.

In urmatoarea sedinta de consiliu local, imobilele vor fi trecute din domeniul privat al Primariei Timisoara in cel privat al Consiliului Judetean Timis cu plata contravalorii bunurilor aferente valorii de inventar actualizate. Este vorba despre 2.597.920 lei, adica peste 500.000 de euro. Cea mai scumpa cladire este hangarul, care costa putin peste 1 milion de lei.

„Este un pas important pentru reglementarea situatiei juridice si pentru rezolvarea unei situatii care treneaza de ani de zile. Aerodromul Cioca exista in perimetrul actual de 85 de ani. Prin amanarile succesive de rezolvare s-a ajuns la degradarea cladirilor, iar aerodromul a ajuns intr-o stare deplorabila. Acum exista un proiect la Consiliul Judetean Timis care va pune in valoare locatia in folosul cetatenilor”, transmite viceprimarul Cosmin Tabara.

Problema cladirilor de pe Aerodromul Cioca a fost discutata in trecut si de fostul presedinte al CJ Timis, Calin Dobra, si fostul edil al Timisoarei, Nicolae Robu. Primaria nu voia sa cedeze cladirile decat daca CJ Timis ceda terenul, iar cei doi n-au cazut la un acord.

Dupa ce vor primi cladirile, reprezentantii CJ Timis vor sa transforme aerodromul intr-o baza pentru zboruri de agrement sau parasutism, dar si sa amenajeze o zona de spectacole.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005084 (s)