News Flash:

In sfarsit pot incepe lucrarile la Pasajul Solventul. Primaria Timisoara a predat amplasamentul

14 Decembrie 2021
532 Vizualizari | 0 Comentarii
Solventul

La aproape o luna de cand primarul Dominic Fritz a anuntat ca s-a emis autorizatia de construire si incepe organizarea de santier pentru Pasajul Solventul, municipalitatea a reusit si predarea amplasamentului. In sfarsit pot incepe lucrarile la cea mai asteptata lucrare de infrastructura din oras.
 
Despre Pasajul Solventul se discuta inca de pe vremea administratiei Ciuhandu, iar pe vremea lui Nicolae Robu s-a reusit actualizarea studiului de fezabilitate si semnarea contractului de proiectare si executie – in septembrie 2020, chiar inainte de alegerile locale. Atunci s-a dat si ordin de incepere si timp de sase luni ar fi trebuit sa se lucreze la proiectare. La proiectul tehnic s-a lucrat insa mai bine de un an, dupa ce administratia Fritz a cerut si modificari. Una dintre ele sa referea la trotuarele si pistele de biciclete, care erau „foarte inguste” in pasaj. S-a cerut sa se reduca din banda doi, „se face la trei metri si atunci castigam 50 de centimetri si pe o parte si pe alta”, explica viceprimarul Ruben Latcau in luna mai.

Cateva luni bune s-a stat dupa autorizatia de construire, care a fost emisa abia vineri, 19 noiembrie. Aproape o luna mai tarziu de la acel moment a fost predat si amplasamentul firmelor constructoare, anunta acum reprezentantii Primariei Timisoara.

„Primaria Municipiului Timisoara a predat astazi, 14 decembrie 2021, amplasamentul pentru inceperea lucrarilor de executie a Pasajului inferior Solventul. Pentru a conecta cartierele Timisoarei, prin reteaua de transport public, pietonal si piste de biciclete, precum si pentru decongestionarea traficului rutier in zona de vest a municipiului se impunea realizarea unui pasaj subteran, pasajul inferior Solventul, care va fi racordat cu strada Garii si Calea Bogdanestilor”, anunta Serviciul Comunicare din cadrul Primariei Timisoara.

Pasajul Solventul va avea patru benzi de circulatie, cate doua pe sens, si va fi construit in continuarea strazii Bogdanestilor, aflata acum in santier pentru modernizare. Pasajul va avea o lungime totala de 87,10 metri, va avea linii de tramvai, trotuare si piste de biciclete si va trece pe sub zece linii de cale ferata. Ar urma sa fie continuat cu un pod peste Bega care va asigura apoi legatura cu str. Garii, planul fiind sa fie inchis Inelul IV de circulatie pe partea de vest a orasului.

Vor fi refacute si extinse retelele de utilitati, de alimentare cu apa, canalizare, retea electrica pentru iluminat public si sustinerea liniei de contact pentru tramvai si vor fi amenajati 5.534 mp de spatii verzi.

Va reamintim, Pasajul Solventul ar urma sa coste 132,2 milioane de lei, echivalentul a 26,7 milioane de euro, iar primaria vrea ca 127 de milioane sa vina prin Programul „Anghel Saligny”. Doar constructiile si montajul costa 114,5 milioane de lei, conform devizului actualizat.

De construirea Pasajului Solventul se ocupa asocierea Spic Internazionale (lider/Italia) – Pod-Proiect (Iasi) – Sylc Con Trans (Arad), cu tertii Arcada Company (Galati) si Conextrust (Bacau) si subcontractantii Teoval & Co (Iasi), FDF Electric Grup SRL (Iasi), ISPCF (Bucuresti), Radaria (Galati) si SC Yda Proiect Consulting SRL (Iasi), care s-a angajat ca face lucrarea cu 111,6 milioane de lei cu tot cu TVA (22,5 milioane de euro). Totul trebuie sa fie gata in 26 luni, iar contractul, va reamintim, a fost semnat in septembrie 2020.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005059 (s)