News Flash:

Ministrul Transporturilor, din nou despre santierul Centurii Timisoara Sud. Lucrarile n-au ajuns nici la jumatate

13 Decembrie 2021
301 Vizualizari | 0 Comentarii
centura Timisoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit din nou despre santierul centurii. Lucrarile nu merg asa cum trebuie, stadiul proiectului fiind „cu indulgenta de 47%”, cand in acest moment trebuia sa fie spre 70%. CNAIR-ul isi va „suplimenta tot ceea ce inseamna lucrari in plus fata de contractul initial”, pentru ca „acest proiect sa devina prioritate numarul unu pentru ce inseamna dezvoltare de infrastructura in zona de vest”.
 
 
Nici macar jumatate din lucrarile de la Centura Timisoara Sud nu sunt finalizate. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit din nou in Timisoara. A participat la o intalnire cu constructorul Centurii Timisoara Sud, presedintele Consiliului Judetean Alin Nica, cu primarul municipiului Timisoarei Dominic Fritz, cu cei de la DRDP Timis, pentru a gasi solutii pentru Drumul Boilor.

„Stadiul proiectului este undeva la 45-46%, cu indulgenta 47%. Trebuia sa fie 70%, exista intarzieri, pe care unele dintre ele le cunoasteti, altele probabil ca nu. Intalnirea a avut loc cu constructorul, cu autoritatile locale, cu presedintele Consiliului Judetean Alin Nica, cu primarul municipiului Timisoarei Dominic Fritz, cu cei de la DRDP Timis, astfel incat sa gasim solutii. In acest moment exista un blocaj si il cunoasteti, cel de la intersectia cu Drumul Boilor, intersectia cu centura Sud a orasului Timisoara. Problema care nu e rezolvata si care eu cred ca o vom rezolva. CNAIR-ul isi va suplimenta tot ceea ce inseamna lucrari in plus fata de contractul initial, dar Primaria Municipiului Timisoara trebuie sa se ocupe de relocarea de utilitati, fiind pe teritoriul municipiului Timisoarei. Din discutiile pe care le-am avut, in principiul, primarul a fost de acord cu aceasta solutie. Pe mine ma intereseaza sa deblocam rapid aceste lucruri”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la Timisoara.

Nu doar din cauza intersectiei de la Drumul Boilor lucrarile sunt doar la 47%. Constructorul se pare ca a ridicat probleme „care par a fi justificate, legate de modul in care se relationeaza cu CNAIR-ul”.

„Nu din cauza acestei intersectii in schimb, lucrarile sunt doar la 47% si nu sunt la 70, cum trebuiau. Discutiile nu au fost simple, de asemenea, constructorul a ridicat probleme care par a fi justificate, legate de modul in care se relationeaza cu CNAIR-ul. Este treaba mea de acum incolo ca aceasta relationare sa fie mai eficienta, astfel incat, acest proiect sa devina prioritate numarul unu pentru ce inseamna dezvoltare de infrastructura in zona de vest. Timisoara are nevoie de aceasta centura si nu numai, tot traficul care vine din sudul sau din estul Romaniei”, conchide ministrul Transporturilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004826 (s)