News Flash:

Iluminat public pe sapte strazi din Calea Aradului Est. Acum se aproba SF-ul comandat in 2019

13 Decembrie 2021
305 Vizualizari | 0 Comentarii
iluminat public

Sapte strazi din zona Aradului vor avea pentru prima data iluminat public stradal. Consilierii locali trebuie sa aprobe documentatia tehnica, in baza unui contract semnat inca de acum doi ani. Va fi nevoie apoi de licitatie pentru proiectare si executie.

 
Alesii locali vor aproba in curand documentatia tehnico-economica – faza SF si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Extindere iluminat public in zona Calea Aradului Est”. Contractul pentru studiul de fezabilitate a fost semnat in anul 2019, iar SF-ul a fost intocmit de Elba-Com Timisoara.

Se va face pentru prima data lumina pe strazile Marcel Iancu, Marginii (partial), Constantin Valceanu, Ion Barbu (partial), Petru Culianu, Alexandru Paleologu si Neagu Djuvara. Valoarea totala a lucrarilor este de 1,15 milioane de lei cu tot cu TVA, din care 905.304 lei doar constructiile si montajul.

Pe o lungime de 2,1 km va fi realizata o retea electrica subterana trifazata noua, potrivit SF. Vor fi pusi 67 de stalpi metalici inalti de 9 metri, „echipati cu cate un AIL rutier LED” si sase stalpi metalici cu o inaltime de 4 metri, „echipati cu cate un AIL pietonal LED”. Aparatele de iluminat vor fi controlate de la distanta printr-un sistem de telegestiune.

Mai e mult insa pana sa fie iluminat public pe cele sapte strazi. Dupa adoptarea SF-ului se va face licitatie pentru proiectare si executie.

Deocamdata, PMT asteapta oferte, pana in 14 decembrie, la o alta licitatie de proiectare si executie pentru modernizarea iluminatului public in Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu. Pune la bataie 1,9 milioane de lei cu tot cu TVA. Durata contractului va fi de cinci luni, iar jumatate din bani vin de la Administratia Fondului pentru Mediu.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006882 (s)