News Flash:

Veste proastă pentru șoferi

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit sâmbătă benzina și motorina cu încă 9 bani

14 August 2023
200 Vizualizari | 0 Comentarii

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a majorat sâmbătă prețurile benzinei și motorinei cu încă 9 bani pe litru. Acest lucru s-a întâmplat după ce vineri, 11 august, au avut deja loc scumpiri, potrivit informațiilor publicate de economedia.ro. Astfel, conform datelor din Monitorul Prețurilor, prețul benzinei se situează acum între 7,06 lei și 7,12 lei pe litru, în timp ce motorina se află între 7,28 lei și 7,3 lei pe litru.

Această serie de scumpiri la carburanți de la Petrom a debutat pe 25 iulie, după aproximativ o lună de prețuri stabile, când prețurile au crescut cu 5 bani pe litru. În comparație cu luna anterioară, costul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 3,7%, iar pentru motorină, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,5%.

În Uniunea Europeană, România se află pe locul al treilea în ceea ce privește prețurile la benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră ocupă tot locul al treilea în topul statelor din UE cu cele mai mici prețuri, după Bulgaria și Malta.

În comparație cu celelalte țări membre UE, România se poziționează pe locul al nouălea în privința prețului benzinei fără taxe, în timp ce pentru motorină fără taxe ocupă locul al zecelea în clasamentul țărilor cu prețuri reduse.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004847 (s)