News Flash:

Atenție!

În perioada 1 - 18 august 2023 are loc o sesiune de înscriere a producătorilor în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

31 Iulie 2023
289 Vizualizari | 0 Comentarii

Între 1 - 18 august 2023, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) organizează o sesiune de înregistrare a producătorilor pentru Programul Rabla Clasic și Programul Rabla Plus.


„Administraţia Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, în perioada 1 august - 18 august 2023”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de administraţie.


Informațiile referitoare la participarea în Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, precum și documentele necesare pentru solicitanții producători/dealeri pot fi găsite în ghidurile de finanțare ale acestor programe, aprobate prin Ordinele nr. 784 și 783/22 martie 2023, publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (afm.ro), în secțiunile dedicate programelor.

Listele producătorilor validați în cadrul celor două programe vor fi disponibile pe site-ul AFM.

Începând cu data de luni, 31 iulie, se lansează Programul Rabla Local 2023, prin intermediul căruia cetățenii români pot casă mașini mai vechi de 15 ani, fără a fi obligați să cumpere una nouă, primind în schimb suma de 3.000 lei. Singura condiție este ca beneficiarul programului să nu achiziționeze o mașină cu norma de poluare mai mică de Euro 5, timp de trei ani de la obținerea stimulentului financiar.

În cadrul Programului Rabla Local, Ministerul Mediului va suporta 80% din buget prin intermediul Fondului de Mediu, iar restul de 20% va fi acoperit de autoritățile publice locale. Programul Rabla Local va fi implementat doar de către autoritățile publice locale care decid să participe în acest program.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005755 (s)