News Flash:

Preferă piața românească

Din ce în ce mai mulți unguri fac cumpărături din România

2 August 2023
259 Vizualizari | 0 Comentarii

Ungurii preferă să-și facă majoritatea cumpărăturilor importante în România, chiar dacă prețurile au crescut și aici. Comparativ cu scumpirile din Ungaria, piața românească este mai atractivă pentru ei.

Cei care vin să cumpere din magazinele noastre afirmă că, practic, totul este mai ieftin în România decât la ei în țară. Parcările centrelor comerciale din orașele de frontieră sunt pline de mașini cu numere de Ungaria, chiar mai multe decât cele românești.

Deși prețurile alimentelor au crescut și în România în ultimele luni, turismul de cumpărături transfrontalier continuă. Tot mai mulți unguri din apropierea graniței aleg să meargă la cumpărături în România, deoarece alimentele au devenit prea scumpe în țara lor și este mai avantajos să traverseze frontiera pentru a-și achiziționa produsele necesare.

Diferența de preț este accentuată și de faptul că în Ungaria TVA-ul la alimente este de 27%, în timp ce în țările vecine, inclusiv România, cota taxei pe valoarea adăugată este mult mai mică. De asemenea, carburanții sunt cu aproximativ 70-80 de forinți mai ieftini în România, motiv pentru care șoferii maghiari preferă să facă plinul când vin să cumpere aici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004928 (s)