News Flash:

Atenție!

Românii care vor să își cumpere vechime în muncă o mai pot face doar până la 31 august 2023

9 August 2023
185 Vizualizari | 0 Comentarii

Se mai poate cumpăra vechime în muncă doar până la data de 31 august 2023, conform anunțului făcut de Casa Națională de Pensii.

Persoanele care nu au acumulat suficientă vechime în câmpul muncii pot încheia contracte de asigurare cu casele de pensii pentru perioade de până la 6 ani consecutive, fie retroactiv, fie pentru anii viitori, cu posibilitatea de a plăti în rate.

Conform legislației actuale, pentru a beneficia de pensie, este necesară o vechime minimă de 15 ani în câmpul muncii și 35 de ani pentru pensia de limită de vârstă.

Persoanele interesate să-și cumpere vechime în muncă trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Să nu fie deja pensionari la momentul încheierii contractului de asigurare socială;
Să nu aibă înregistrate perioade de cotizare sau stagii similare în sistemul public de pensii sau într-un alt sistem de asigurări sociale care nu este integrat acestui sistem, atât în țară, în state membre ale Uniunii Europene, cât și în alte țări cu care România are acorduri internaționale în domeniul securității sociale, pentru perioada pentru care doresc să achiziționeze asigurarea;
Să nu fi avut obligația de asigurare în sistemul public de pensii pentru perioada pentru care solicită această achiziție.
Pentru a obține un contract de asigurare socială, trebuie să depuneți următoarele documente la Casa Teritorială de Pensii corespunzătoare:

Cartea de identitate în original și copie;
Dosar de carton cu șină;
Formular pentru deschiderea contractului, completat în două exemplare;
Declarație de protecție a datelor;
Declarație pe propria răspundere;
În cazul cetățenilor străini cu domiciliul în alt stat, pașaportul sau orice alt document emis de statul de cetățenie, care să dovedească identitatea persoanei și cetățenia acesteia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005107 (s)