News Flash:

Senzori pentru detectia dioxidului de carbon si masurarea temperaturii si umiditatii, in cinci scoli din Timisoara

22 Februarie 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
senzori

Primaria Municipiului Timisoara a montat senzori pentru detectia dioxidului de carbon, a nivelului de temperatura si de umiditate la cinci scoli din oras. Autoritatile locale vor sa extinda sistemul si in alte unitati de invatamant.
 
 
Primaria Municipiului Timisoara a montat un set de 20 de senzori in cinci unitati de invatamant din Timisoara. Acesti senzori ajuta la detectarea dioxidului de carbon, a nivelului de temperatura si umiditate, instrumentele fiind donate de uRADMonitor.

Scolile din municipiu care au fost incluse in acest program sunt:

Scoala Generala nr. 1,
Scoala Generala nr. 15,
Liceul Tehnologic „Electrotimis”,
Liceul Teoretic „Grigore Moisil” si
Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”.
Cate patru senzori au fost montati la fiecare unitate de invatamant, conform reprezentantilor Primariei Timisoara.

Autoritatile locale vor ca astfel sa le ofere elevilor un mediu bun la scoala, cu sali aerisite, calduroase si fara factori de risc la umiditate si CO2.

„Prezenta unui nivel ridicat de dioxid de carbon (CO2) in aer poate provoca somnolenta si chiar dureri de cap. Odata ce senzorii alerteaza cadrele didactice referitor la nivelul ridicat de dioxid de carbon, acestea vor putea aerisi si astfel vor imbunatati conditiile de sanatate din spatiile pentru educatie”, spun cei de la PMT.

Pana acum, din informatiile autoritatilor locale, nu au fost semnalate probleme in ceea ce priveste acesti factori de risc. Daca da roade, proiectul va fi extins si in alte unitati de invatamant din oras.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005240 (s)