News Flash:

Se cauta constructor pentru noul sediu din Ghiroda al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes”

22 Februarie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
UMF

S-a dat startul licitatiei pentru gasirea unui constructor care sa faca noile cladiri ale Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes. Investitia se ridica la 24 de milioane de euro, iar banii vin prin Compania Nationala de Investitii (CNI). La finalul lucrarilor, studentii la medicina se vor putea bucura de doua amfiteatre, sali de curs, centru de conferinte si de un centru expozitional.
 
 
A fost anuntata inceperea licitatiei pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de proiectarea, asistenta tehnica si executia de lucrari pentru noile spatii si corpuri de cladiri din comuna Ghiroda, judetul Timis. La finalul lucrarilor, constructia va fi donata Universitatii de farmacie si Medicina „Victor Babes” din Timisoara.

Durata contractului este de 87 de luni, dintre care pentru partea de proiectare sunt alocate 3 luni, pentru executia propriu-zisa 24 de luni, iar pentru perioada de garantie sunt 60 de luni. Firmele interesate pot depune ofertele pana in 4 aprilie 2022.

Cladirile vor fi ridicate printr-un proiect al Companiei Nationale de Investitii (CNI), in cadrul Programului National de Constructii de Interes Public sau Social.

Valoarea totala a proiectului este estimata la aproape 99 de milioane de lei, fara TVA. Cu TVA, investitia se ridica la aproape 24 de milioane de euro.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii, proiectul prevede construirea unei cladiri cu doua amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferinte, muzeu antropologic, centru expozitional, birouri pentru cadre didactice si personal stiintific, doua sali de studiu si discutii, grupuri sanitare, spatii tehnice si administrative, spatii de circulatie si ascensoare. De asemenea, se vor construi si dota un corp de cladire cu rol didactic, dar si un imobil cu unitati de cazare, sala si terenuri de sport.

„Sustinem dezvoltarea retelei de sanatate si educatie. Performanta in educatie se poate obtine prin asigurarea de conditii de studiu la standarde inalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci cand studentii isi pot desfasura activitatea intr-un mediu modern, cu dotari de ultima generatie”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

La UMF Timisoara invata peste 7.200 de studenti, iar peste 2.300 de rezidenti participa acolo la pregatirea medicala de specialitate. Universitatea de Medicina are 819 cadre didactice specializate in peste 100 de discipline.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005329 (s)