News Flash:

Saptamana de scoala fata in fata pentru elevii din Timis. Nu mai sunt scoli care sa faca ore online din cauza Covid

21 Februarie 2022
274 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Pentru elevii din Timis urmeaza o noua saptamana de scoala cu prezenta fizica, intrucat rata de ocupare a paturilor destinate pacientilor Covid este sub 75%. Exceptie fac scolile din Timisoara inchise din cauza frigului si cele unde exista probleme de infrastructura. In Timis nu mai exista unitati de invatamant in format online din cauza cazurilor Covid.
 
 
Elevii din Timis vin si in urmatoarea saptamana la scoala, rata de ocupare a paturilor Covid fiind de 39,55% in judet, deci mult sub pragul de 75%. In Romania nu exista in momentul de fata niciun judet care sa aiba o rata peste 75%. Daca se trece de acest prag, toate scolile din judetul respectiv trec in sistem online. Pentru redeschiderea scolilor este necesar ca acest grad de ocupare sa scada sub 70%. Nu a fost cazul unei astfel de situatii in valul V al pandemiei si probabil nici nu va mai fi, avand in vedere ca infectarile sunt deja in scadere.

Pana acum, cel mai mare grad de ocupare al paturilor Covid il are judetul Buzau, putin peste 60%. Directiile de Sanatate Publica din tara posteaza in fiecare joi situatia procentuala pe site-urile oficiale, iar in functie de situatia raportata se decide scenariul de functionare a scolilor pentru urmatoarea saptamana.

Exista totusi scoli care sunt in scenariu online, acolo unde nu este caldura in clase sau se fac lucrari de infrastructura. In Timis nu au mai ramas scoli in totalitate in online din cauza cazurilor Covid, doar clase in format online.

Lista unitatilor de invatamant care sunt in online din cauza crizei Colterm in Timisoara:

Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” Timisoara
Colegiul Tehnic „Henri Coanda” Timisoara
Scoala Gimnaziala nr.19 Timisoara (cu exceptia claselor a VIII-a, care luni si joi vin la ore de Matematica si Romana)
Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timisoara (online liceu si scoala profesionala)
Probleme de termoficare mai sunt si la scoala gimnaziala si gradinita cu program saptamanal „Rudolf Walther” din Timisoara, care au probleme cu plata facturii la caldura. La Colegiul „Emanoil Ungureanu”, 50% din clase sunt in online pentru ca scoala este in santier. La fel si la Liceul „I.C.Bratianu”, doar clasele XI SI XII fac ore fata in fata.

Situatia epidemiologica in randul elevilor si profesorilor
In perioada 11-16 februarie, 255 de elevi din judet si 80 de angajati din invatamant (cadre didactice, personal auxiliar si nedidactic) aveau Covid-19. Alti 657 de elevi si 80 de profesori erau in izolare. Un elev era spitalizat.

In Timis, 8.469 de elevi sunt vaccinati, iar procentul de vaccinare al personalului in unitatile de invatamant este de 72,86%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)