News Flash:

Centru pentru batranii din Timisoara. Consiliere psihologica gratuita, jocuri de grup si activitati in comunitate

22 Februarie 2022
310 Vizualizari | 0 Comentarii
batrani

Persoanele de peste 65 de ani din Timisoara pot beneficia gratuit de serviciile complexului „Sf. Arhangheli Mihail si Gavril”. Au parte de consiliere psihologica, kinetoterapie, dar se pot implica si in tot felul de activitati si se pot intalni cu cei de varsta lor.
 
 
Complexul de Servicii Sociale pentru Persoane Varstnice „Sf. Arh. Mihail si Gavril” are in componenta doua servicii sociale licentiate: centrul de zi pentru batrani si compartimentul de ingrijire la domiciliu.

Scopul serviciului social este de prevenire si/sau limitare a unor situatii de dificultate si vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala, promovand participarea persoanelor varstnice la viata sociala si cultivarea relatiilor interumane.

„Promovand participarea persoanelor varstnice la viata sociala si cultivarea relatiilor interumane, la centrul de zi, bunicii pot avea parte GRATUIT de activitati de consiliere psihologica, activitati lucrative si cultural/artistice, jocuri de grup, activitati in comunitate, asigurarea hranei calde, kinetoterapie, in functie de recomandarile medicale, programe de recuperare/reabilitare functionala, servicii de indrumare medicala si consultatii asigurate de medicul din cadrul institutiei”, transmit reprezentantii DASTM.

Beneficiarii serviciului social „Centrul de Zi pentru Batrani” sunt persoane varstnice, care au implinit varsta legala de pensionare conform legii, cu domiciliul/resedinta in municipiul Timisoara si care se afla in situatii de dificultate sau in risc de excluziune sociala.

Doritorii trebuie sa depuna la sediul Centrului de Zi pentru Batrani o cerere tip impreuna cu actele necesare:

cerere admitere/furnizare servicii sociale tip Centrul de zi pentru batrani;
copie dupa buletin de identitate sau carte de identitate;
copie sau original cupon de pensie din ultima luna;
adeverinta de la medic de familie cu: diagnosticele persoanei varstnice; specificarea sa se afla/nu se afla in evidenta cu boli infecto-contagioase; recomandare pentru frecventarea unui centru de zi pentru varstnici;
recomandare pentru kinetoterapie, dupa caz;
adeverinta consult psihiatric;
Capacitatea centrului este de 65 de locuri. Serviciile se acorda gratuit, fara plata vreunei contributii din partea beneficiarilor. Programul de functionare este de luni pana vineri, intre 8-16.

Mai multe informatii se pot obtine la Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice „Sf. Arhangheli Mihail si Gavril”, de pe strada Sever Bocu nr. 44 A (zona Lipovei) sau la telefon 0256/490286.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008363 (s)