News Flash:

Nereguli pe Aeroportul Timisoara. Directorul general: Am luat masurile corecte; siguranta pasagerilor nu a fost afectata

19 Decembrie 2021
347 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport

Autoritatea Aeronautica Civila a descoperit mai multe nereguli la Aeroportul „Traian Vuia Timisoara” (AIT), care pot pune in pericol siguranta pasagerilor. Directorul general al AIT sustine ca acuzatiile vin in contextul in care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pune presiune pe el pentru a-si da demisia. Spune ca masurile luate au fost „cele mai corecte”.
 
 
Autoritatea Aeronautica Civila a descoperit o serie de nereguli la Aeroportul Traian Vuia Timisoara, care ar putea pune in pericol siguranta pasagerilor, conform unui raport obtinut de Economedia. Pe scurt, au fost gasite probleme la lampile de balizaj – in functie de care se orienteaza pilotii la aterizare. Din cauza acestor probleme cu semnalizarea luminoasa, directorul aeroportului a decis sa nu mai primeasca aeronave in conditii nefavorabile de vreme. Spune ca nu au fost bani pentru investitii si implementarea altor solutii.

Directorul AIT a declarat ca responsabilitatea pentru decizii ii apartine in totalitate, fara implicarea Autoritatii Aeronautice. Considera ca masurile luate au fost cele corecte in situatia data.

„Ce am facut eu ca manager la aeroport in problemele de securitate este solutia cea mai legala. Eu hotarasc pentru securitatea aeroportului si pasagerilor si am luat deciziile corecte. In toata situatia aceasta, de ani de zile cand vine Autoritatea Aeronautice, conducerea de dinaintea mea nu a facut nimic si mi-a lasat mie toate aceste probleme. Eu am luat masurile care se puteau in conditiile in care nu a fost niciun ban. S-a mai intamplat asta de cateva ori, inclusiv cand am venit in 2020, cand a trebuit sa reclasificam aeroportul, fiindca s-a pornit un balizaj total ilegal din capatul pistei, fara nicio autorizatie. Eu l-am terminat la sfarsitul anului ca sa se poata circula si ateriza. Autoritatea nu poate spune ce sa faci, responsabilitatea este a mea. Faptul ca am reclasificat aeroportul pentru conditiile de ceata este o solutie normala. Plus ca eu in acest mandat interimar si scurt am demarat procedurile de reabilitare ale pistei. Trebuia facuta de foarte mult timp. Eu am luat masurile care au fost cele mai corecte”, ne-a declarat Dorel Gradinaru, directorul Aeroportului International din Timisoara.

In plus, intr-un comunicat transmis de reprezentantii Aeroportului International Timisoara, se arata ca AIT este „certificat in conformitate cu reglementarile europene in vigoare, dincolo de orice speculatie”, fapt demonstrat de „auditurile privind indeplinirea conditiilor, din septembrie si noiembrie 2021, ale Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR), planificate in conformitate cu programul de supraveghere, care se deruleaza pentru toate aeroporturile pana in 2024”.

Se explica in continuare ca neconformitatile identificate de inspectorii AACR au fost exclusiv de nivelul 2 si observatii, niciuna dintre acestea nefiind de nivelul 1, respectiv neconformitate grava si remediere imediata. In plus, AACR, nu ar fi transmis conducerii aeroportului nicio notificare referitoare la punerea in pericol a sigurantei pasagerilor care tranziteaza aeroportul timisorean.

Directorul general al Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara, Dorel Gradinaru, spune ca acuzatiile vin pe fondul presiunilor pe care Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, le face in ultima perioada asupra sa pentru a-si da demisia din functie. Totul a inceput in urma cu aproximativ o luna, cand Grindeanu s-a plans de felul in care arata aeroportul, dar si de angajarile facute pe timpul pandemiei, cerandu-i directorului AIT o autoevaluare. Dorel Gradinaru a declarat ca lucrurile merg bine la aeroportul timisorean si ca nu isi va da demisia.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005043 (s)