News Flash:

Impozite mai mari, din 2022, la Timisoara. USR a votat proiectul tot cu ajutorul lui Raul Ambrus

16 Decembrie 2021
380 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria

Din 2022, la Timisoara se mareste impozitul pe cladirile rezidentiale, dar si cel pentru cladirile nerezidentiale. Propunerea USR a trecut exact ca prima data, dupa ce prima hotarare a fost contestata la Prefectura. Si tot cu ajutorul lui Raul Ambrus, consilier local exclus din PNL.
 
 
Impozitul pe locuinta creste cu 20%, iar persoanele fizice care au in proprietate cladiri nerezidentiale, adica imobile folosite pentru activitati economice, vor avea de platit un impozit de trei ori mai mare, prin aplicarea cotei de 1,95, crescuta de la 0,6 cat era anul acesta. Votul s-a dat in sedinta de joi a Consiliului Local Timisoara. 

Impozitele pe cladiri rezidentiale au fost calculate cu o cota de 0,08% asupra valorii impozabile a cladirii, iar pentru anul 2022 se va aplica o cota de 0,10% asupra valorii impozabile a cladirii. Este vorba despre „cladirile rezidentiale si cladirile-anexa aflate in proprietatea persoanelor fizice”. Calculul este identic pentru persoanele juridice care detin cladiri rezidentiale. 

Unii consilieri locali au venit cu aceleasi amendamente pentru a opri scumpirea impozitelor, dar au fost picate toate, mai putin trei. Primul aprobat a fost propus de Raul Ambrus, consilier local exclus din PNL, care se refera la acordarea bonificatiei de 10% si pentru firmele care isi platesc impozitul integral pana la 31 martie, facilitate care s-a acordat in 2021 la propunerea PNL si care acum a fost scoasa din proiect.

Paula Romoceanu de la USR le-a cerut alesilor sa voteze doua amendamente: pentru scutirea de la plata impozitelor auto pentru revolutionari si pentru scutirea de la plata impozitelor pe cladiri celor care au facut lucrari de interventie pentru cresterea performantei energetice, timp de cinci ani. Si aceste amendamente au trecut. Au mai venit cu propuneri si Radu Toanca de la PSD, dar si Roxana Iliescu de la Pro Romania, insa acestea au picat la vot.

Proiectul in intregime a trecut cu 14 voturi, 13 de la USR si unul de la Ambrus. 11 consilieri au fost impotriva, iar de la sedinta au lipsit Constantin Stefan Sandu de la PNL si Marius Craina de la PSD.

Consiliul Local Timisoara a mai adoptat o data scumpirea impozitelor pe 2022, cand proiectul a fost supus de doua ori la vot. Hotararea a fost contestata de PSD si PNL la Prefectura Timis, astfel ca Executivul PMT a decis retragerea ei, pe motiv ca „s-ar crea dificultati in colectarea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2022” si inaintarea unui nou proiect, identic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007076 (s)