News Flash:

Consiliul Judetean Timis cauta pana la jumatatea lunii ianuarie o firma care sa se ocupe de strategia pistelor de biciclete in judet. Institutia ofera 120.000 de euro.

19 Decembrie 2021
310 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete

 
Inca din luna aprilie a acestui an, Consiliul Judetean vorbeste despre strategia pistelor de biciclete in Timis, iar acum cauta o firma de consultanta pana in 11 ianuarie 2022. Ofera 120.000 de euro, bani care vor fi asigurati din bugetul institutiei. Vicepresedintele CJ Timis Cristian Mos spune ca strategia va porni de la discutii cu comunitatea biciclistilor, cu primari si cu experti din strainatate, astfel incat traseele sa includa cicloturismul, sa ofere siguranta si sa le permita oamenilor sa ajunga rapid la serviciu. Strategia va include studii de fezabilitate, documente topo-cadastrale, proiecte tehnice, dar si servicii pentru a dobandi terenuri. Totul in 10 luni.

De curand, CJ Timis a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, fiind prima administratie din Romania care face parte din organizatie. Astfel, alesii locali vor face schimb de bune practici si vor primi consultanta din partea celor mai importanti oameni care au prioritizat reteaua velo in Europa. In aceasta saptamana, institutia a gazduit si conferinta EuroVelo Romania, unde au participat mai multi primari, reprezentanti ai localitatilor din Romania, ONG-uri si reprezentanti de stat.

„Aceasta harta a traseelor europene de cicloturism are o pata alba care nu ne face cinste in zona Romaniei si dorim sa schimbam aceasta stare de fapt. Faptul ca niciun judet din Romania nu are in prezent o strategie de cicloturism ne arata ca acest subiect nu a fost pe agenda administratiei publice locale, insa Timisul doreste sa-si faca strategia de cicloturism si vom fi pionieri in acest sens. (…) Cicloturismul este o metoda de a dezvolta localitatile, inseamna crestere economica, pentru ca pe traseu pot fi dezvoltate servicii puse la dispozitia celor ce folosesc aceasta infrastructura si cel mai important, dorim sa aflam si sa sincronizam experientele fiecaruia pentru a crea o strategie integrata si bazata pe realitatile din teren, ca mai apoi sa gasim sursele de finantare”, a declarat Alin Nica, presedintele CJ Timis.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006369 (s)