News Flash:

Luminile se joaca pe Castelul de Apa din Iosefin. Vizitatorii, invitati sa urmareasca o proiectie de video mapping

21 Martie 2022
357 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul de Apa

„Castelul de Apa din Iosefin se-mbraca-n straie de lumini”. Primaria Municipiului Timisoara invita ochii curiosi, doritori de spectacol, sa urmareasca „un performance de video mapping” la monumentul industrial din cartierul Iosefin.
 

 
Primaria Municipiului Timisoara si Asociatia Prin Banat organizeaza un performance de video mapping la Castelul de Apa din cartierul Iosefin. Evenimentul va avea loc in seara zilei de sambata, 26 martie, intre orele 20 si 22, si marcheaza inceputul procesului de convergenta culturala a monumentului industrial.

„Sambata viitoare, pe seara, avem program. Castelul de Apa din Iosefin se-mbraca-n straie de lumini. Primaria Municipiului Timisoara si Asociatia Prin Banat va invita sambata, 26 martie, la un performance de video mapping organizat la Castelul de Apa din cartierul Iosefin”, transmit reprezentantii PMT.

Organizatorii anunta ca Noiseloop Studio se ocupa de proiectia de video mapping, artistii multimedia Kristina Malajmare, Eugen Neacsu si Cristian Vaduva semnand conceptul artistic.

Pentru e pregati lansarea evenimentului, cativa operatori culturali au programat de-a lungul zilei diverse activitati, care vor conecta zona adiacenta Castelului de Apa cu malul Begai. Activitatile conexe vor incepe la ora 12.

„Pe durata zilei vor fi programate diverse activitati conexe, la care sunt invitati toti cei interesati sa (re)descopere povestea Iosefinului, unul dintre cartierele istorice ale Timisoarei. Pe malul canalului Bega va putea fi admirata, cu aceasta ocazie, o expozitie de ilustratii ale unor cladiri emblematice din Iosefin. Acestea au fost realizate, in 2018, de mai multi artisti timisoreni, pentru proiectul Heritage of Timisoara”, transmit organizatorii.

Va reamintim ca nu este prima actiune de acest gen organizata in timpul santierului desfasurat la Castelul de Apa din cartierul Iosefin. La inceputul lunii februarie, a avut loc prima vizita pe santier, la care au fost invitati studentii.

Spectacolul de lumini va acompania lucrarile de restaurare ale vechiului Turn de Apa, incepute in toamna lui 2021. Monumentul istoric de pe strada Gh. Baritiu va fi transformat in centru cultural.

Proiectul „Refunctionalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apa, Iosefin” este finantat prin Granturile SEE 2014-2021 din Programul Ro-Cultura si este implementat de catre Primaria Municipiului Timisoara si Asociatia Prin Banat, in perioada octombrie 2020 – februarie 2024.

Valoarea totala a acestuia este de 10.921.581 lei, din care 7.358.432 lei sunt bani nerambursabili, 1.298.546 lei de la bugetul de stat si 2.164.546 lei de la Primaria Timisoara. Durata proiectului este de 41 de luni, cu termen limita stabilit la 29 februarie 2024.

Monumentul industrial de pe strada Gh. Baritiu, cu inaltimea de 52 de metri s-a facut dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel, contrasemnate de Stan Vidrighin, care era inginer-sef al Timisoarei. Atat turnul din Iosefin, cat si cel din Fabric puteau aproviziona orasul cu apa timp de patru ore.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008747 (s)