News Flash:

Povestea fara sfarsit a tichetelor de masa pentru cei vaccinati anti-Covid. Mii de bonuri neridicate in Timis

18 Martie 2022
459 Vizualizari | 0 Comentarii
bonuri

Ca urmare a inchiderii mai multor centre de vaccinare din Timis, multe tichete de masa au ramas neridicate de catre cetatenii cu ambele doze efectuate. Potrivit subprefectului de Timis Ovidiu Draganescu, primaria Timisoara este singura din judet de unde acestea nu se pot ridica inca.
 
 
In Timis au fost inchise pana acum 16 centre de vaccinare si astfel au ramas neridicate mii de tichete de masa destinate celor vaccinati complet. Acestea au ajuns la primariile din judet. De la Timisoara ar fi cele mai multe de luat, dar primaria nu le-a ridicat pentru ca nu ar exista o baza legala.

„Primaria Timisoara este singura care nu a acceptat sa distribuie aceste bonuri catre cei vaccinati in oras, in ciuda demersurilor repetate ale Nucleului de vaccinare Timis. Grav este ca aceste bonuri expira dupa 6 luni, iar cele din septembrie sunt deja in curs de expirare. Cautam o solutie de urgenta pentru ca si timisorenii sa beneficieze de cei 100 lei pe care guvernul i-a acordat celor vaccinati”, spune subprefectul judetului Ovidiu Draganescu.

Contactati de Tion, reprezentantii PMT spun ca nu a existat nicio baza legala pentru ca primaria sa distribuie si sa primeasca tichete. Nu ar avea nici liste pentru a-i verifica pe cei care vin sa ridice tichetele, nici acces la Registrul Electronic National de Vaccinari (REV).

„Sunt centre care s-au inchis in judet si aici sunt deja probleme, sunt deja 6 luni de cand oamenii nu au ridicat tichetele. Astfel, coordonatorii centrelor au mers la DSP si au vrut sa le predea. DSP a refuzat sa le primeasca si le dau la Primarie, dar nu exista o baza legala pentru asta. DSP a dat o adresa prin care tichetele ar trebui impartite de primarii. Unele primarii au zis ca le-au primit, doar ca la Timisoara sunt mii. Noi nu avem nici acces la REV, sa vedem care sunt persoanele vaccinate, doar daca ne transmite coordonatorul centrului. Noi am propus sa le primeasca DSP de la coordonatori sau sa le redistribuie la cele patru centre care mai functioneaza in Timisoara. Daca exista o schimbare de legislatie, noi le primim. Am trimis o adresa pentru ca vrem sa ajutam timisorenii sa le poata obtine”, au transmis pentru Tion reprezentantii Primariei Timisoara.

La randul lor, cei de la DSP spun ca distribuirea tichetelor de la centrele care se inchid spre primarii este o instructiune a Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV). Va reamintim, CNCAV este aproape de a se inchide si imparte responsabilitatile institutiilor subordonate.

„Ca urmare a sistarii activitatii unor centre de vaccinare impotriva Covid-19 si in conformitate cu instructiunile transmise de CNCAV, tichetele de masa atribuite centrului pentru persoanele vaccinate complet urmeaza a fi predate de catre coordonatorul centrului reprezentantilor institutiei sub autoritatea careia a functionat acesta”, ne-au transmis reprezentantii DSP.

In Timis au mai fost inchise urmatoarele centre de vaccinare:

Centrul de Vaccinare MEDLIFE
Centrul de Vaccinare GATAIA – Casa de Cultura
Centrul de Vaccinare Dumbravita
Centrul de Vaccinare Giroc – Camin Cultural
Centrul de Vaccinare Ghiroda Camin Cultural
Centrul de Vaccinare Centrul de Sanatate Buzias
Centrul Incuboxx Timisoara
Centrul de la Spitalul CFR Timisoara
Spitalul Jimbolia
Centrul Vox Park
Centrul de vaccinare din Sag
Centrul de la Muzeul de Transport
Centrul de vaccinare Mosnita Noua
Cardinal One Ciacova
Centrul de vaccinare Recas
Centrul FITT
Centrele care se inchid vor primi toti pacientii care si-au facut programari pana la data inchiderii lor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005001 (s)