News Flash:

Mai multe puncte pentru colectarea bateriilor si acumulatorilor portabili uzati, in Timisoara

18 Martie 2022
434 Vizualizari | 0 Comentarii
baterii

S-au hotarat! Consilierii locali au analizat optiunea incheierii unui acord de colaborare intre Municipiul Timisoara si Asociatia ECOTIC in vederea colectarii deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA). Proiectul a fost votat in sedinta ordinara.
 
 
Proiectul de hotarare privind aprobarea incheierii unui Acord de colaborare intre Municipiul Timisoara si Asociatia ECOTIC in vederea colectarii deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA) a fost aprobat in ultima sedinta in care s-a reunit plenul consilierilor locali din Timisoara.

Proiectul urmeaza sa fie parte integrata din strategia primariei de reducere a deseurilor care ajung in deponeele din Timisoara.

„Pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare separata a deseurilor din echipamente electrice si electronice (DEEE), Primaria Timisoara va oferi cetatenilor posibilitatea de a se debarasa, fara plata, de deseurile de baterii si acumulatori, contribuind astfel in mod activ la reducerea impactului negativ asupra mediului”, transmit reprezentantii primariei.

Pentru a onora acest acord, asociatia va infiinta mai multe puncte de colectare in spatiile cu trafic intens din oras. Din aceeasi sursa aflam ca, tot ca parte a acordului, „ECOTIC BAT va recicla, in numele primariei, cantitatile de deseuri de baterii electrice si acumulatorilor portabili colectate de la populatie”.

Acordul de colaborare se va intinde de-a lungul unui an. Dupa trecerea timpului specificat, acordul se va prelungi automat cu inca un an, daca niciuna dintre parti nu va dori incheierea colaborarii.

Asociatia ECOTIC a fost autorizata in 2006 de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si se ocupa de colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice casate, surse de lumina, baterii si acumulatori.

Va reamintim ca, intre 7 martie si 5 iunie, la Timisoara se desfasoara campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Atat persoanele fizice, cat si juridice pot sa apeleze la serviciul gratuit de preluare a DEEE de la domiciliu. Dupa ce campania de mediu se va finaliza, va fi organizata o tombola in data de 6 iunie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010232 (s)