News Flash:

Praf saharian peste masinile din Timisoara

17 Martie 2022
285 Vizualizari | 0 Comentarii
praf saharian

Un nor de praf saharian traverseaza sud-vestul si centrul Europei. Timisorenii si-au gasit miercuri dimineata masinile pline de un praf rosiatic, dupa ce un val de praf s-a abatut peste mai multe zone din oras.
„O cantitate destul de impresionanta de praf saharian se indreapta inspre sud-vestul si centrul Europei”, anunta Severe Weather Europe.


De asemenea, potrivit fizicianului Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizica a Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, un val de praf saharian a intrat pe la 2 dimineata in tara, iar cea mai afectata zona este partea vestica.

„In plus la poluarea din Iasi avem, acum, incepand din aceasta dimineata, pana spre seara si praf Saharian. In tara, partea vestica este mai afectata, respectiv zona de sud a tarii. Valul a intrat dinspre zona de nord vest a tarii pe la ora 2 dimineata”, explica fizicianul.


Depunerile de praf au putut fi observate si de timisoreni, care au gasit praf rosiatic peste masini, miercuri dimineata.

Anul trecut au avut loc fenomene similare. ANM anunta ca „circulatia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizeaza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical incarcate cu particule de praf de origine sahariana, indeosebi catre sud-estul Europei, inclusiv deasupra Romaniei”.

In Spania, in anumite regiuni, cerul are o nuanta intensa de portocaliu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006937 (s)