News Flash:

Benzinariile din Timis, controlate de comisarii de la Protectia Consumatorilor. Amenzi in valoare de 189.000 de lei

18 Martie 2022
308 Vizualizari | 0 Comentarii
benzinarie1

Inca din 10 martie, comisarii ANPC au inceput controalele la benzinariile din tara. In Timis s-au desfasurat 14 actiuni de control, incluzand si magazinele care functioneaza in incinta acestora. S-au dat peste 20 de amenzi, in valoare totala de 189.000 de lei. O benzinarie din Dumbravita a fost inchisa temporar.
 
 
„Seria de controale ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la statiile de distributie de carburant, la nivelul intregii tari, parte a unei tematici de control nationale, initiata de presedintele ANPC, Horia Constantinescu, si coordonata de directorul general, Paul Anghel, aplicand o abordare unitara, la nivelul tuturor judetelor, a modului de a verifica felul in care sunt respectate prevederile legii in domeniul protectiei consumatorilor de catre operatorii economici, pentru maximizarea randamentului actiunilor, a continuat incepand cu 10 martie 2022”, transmit reprezentantii CJPC Timis.

La nivelul judetului Timis s-au desfasurat 14 actiuni de control la benzinarii, incluzand magazinele care functioneaza in incinta acestora. Au fost aplicate 22 de amenzi contraventionale in valoare totala de 189.000 de lei si opt avertismente.

Acestora li se adauga masuri complementare cum ar fi oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a unor produse in valoare de peste 6.000 de lei. S-a propus si oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor pentru o unitate din Dumbravita. Au existat si doua propuneri „de incetare a practicii incorecte”.

Dintre cele mai frecvente nereguli constatate, cei de la ANPC mentioneaza:

Nerespectarea temperaturilor de depozitare la produsele alimentare comercializate in spatiile frigorifice,
Comercializarea unor produse fara a avea pe etichete informatiile in limba romana,
Comercializare unor produse fara a oferi consumatorilor certificate de garantie,
Comercializarea unor butelii cu coroziuni pe suprafata extinsa, rugina, cu guler de protectie rupt,
Comercializarea unor masti neconforme,
Comercializare unor produse nealimentare cu certificat de garantie neactualizat,
Nerespectare conditiilor de depozitare,
Practici comerciale incorecte.
Va reamintim, benzinariile din toata tara au fost luate cu asalt pe 9 martie, dupa ce, in unele locuri, pretul unui litru de carburant a ajuns aproape de 10 lei.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru, a asigurat in acea seara ca in Romania „nu sunt probleme cu stocurile de carburanti”. El a mai spus, de asemenea, ca premierul Nicolae Ciuca a dispus inceperea de controale ample la benzinarii. Si Virgil Popescu, ministrul Energiei, a spus ca in Romania nu sunt probleme cu aprovizionarea cu carburanti in benzinarii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008727 (s)