News Flash:

Mai aproape de Serbia, pe Bega. Primul vaporas care a trecut prin ecluza reabilitata de la Sanmihaiu Roman

9 Decembrie 2021
394 Vizualizari | 0 Comentarii
Bega

Tot mai aproape de navigarea spre Serbia pe Canalul Bega. Primul vaporas a plecat din Timisoara si a trecut cu bine prin ecluza de la nodul hidrotehnic Sanmihaiu Roman.

Nodul hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman a fost reabilitat in totalitate in cadrul proiectului „Repararea infrastructurii de navigatie a Canalului Bega”, iar cei de la Apele Romane Banat se pregatesc pentru receptia acestor lucrari.

ABA Banat a terminat lucrarile de reabilitare la barajul stavilar si la ecluza de la Nodul hidrotehnic Sanmihaiu Roman, in cadrul proiectului transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigatie pe Canalul Bega”, care a beneficiat de finantare europeana prin IPA Interreg CBC Romania-Serbia.

Pentru a circula pe Bega pana in Serbia, mai sunt de pus la punct un punct de frontiera naval si semnalizarea pentru circulatia cu vaporase. Proiectul va fi gata, dupa un nou termen, pana in 2 mai 2022. Termenul final trebuia sa fie la finalul acestui an, insa mai sunt intarzieri in finalizarea aprobarii studiului partii sarbe pentru dragarea Canalului Bega.

Prin proiectul „Repararea infrastructurii de navigatie a Canalului Bega” se reabiliteaza nodurile hidrotehnice de la Sanmihaiu Roman, Srpski Itebej, Klek, pentru a asigura circulatia pe Bega prin deschiderea unui punct de trecere a frontierei naval si pietonal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006609 (s)