News Flash:

Poate incepe santierul pentru Baza sportiva CNI de la Timisoara. Primaria a scos autorizatia de construire

9 Decembrie 2021
316 Vizualizari | 0 Comentarii
CNI

Unda verde santierului Bazei sportive de tip I de langa stadion, care va fi construita cu bani de la Compania Nationala de Investitii. Primaria Timisoara a emis, joi, autorizatia de construire, astfel ca lucrarile pot trece mai departe de faza organizarii de santier, transmite viceprimarul Cosmin Tabara.
 
 
Viitoarea baza sportiva a Timisoarei va fi ridicata pe un teren de 14.000 mp de pe str. Costica Radulescu 6, aproape de Stadionul „Dan Paltinisanu”, dat de primarie in grija CNI inca din anul 2019. De curatarea parcelei s-a ocupat Societatea de Drumuri Municipale, care a primit putin peste 380.000 de lei cu TVA din bugetul local pentru „aducerea la cota a terenului”.

 

Viceprimarul Cosmin Tabara anunta ca municipalitatea a emis, joi, autorizatia de construire pentru viitoarea baza sportiva.

„Este un proiect mai vechi, pe care l-am preluat inca din primele zile ale mandatului de viceprimar, in ianuarie 2021. La acea vreme, proiectul avea ordin de suspendare a lucrarilor de la Compania Nationala de Investitii, finantatorul proiectului, pentru ca terenul era ocupat cu 20 metri cubi de moloz si o retea de canalizare. Dupa 8 luni de asteptari la Agentia de Mediu pentru avizul specific, aviz in care s-a constatat ca nu exista «impact de mediu», in baza acestei autorizatii primite astazi, putem solicita CNI sa inceapa lucrarile propriu-zise”, transmite edilul.

Ar trebui sa fie gata in noua luni
In cateva luni, sustine viceprimarul, pe terenul de langa „Dan Paltinisanu” ar trebui sa avem o baza sportiva noua, prima dupa 32 de ani construita la Timisoara.

Lucrarea a fost atribuita inca din toamna lui 2020, la suma de 5,9 milioane de lei cu tot cu TVA. Licitatia CNI a fost castigata de TPS Engineering & Asociatii, o firma infiintata in anul 2018 cu sediul in Remetea Mare, care lucreaza cu Concrete & Design Solution SRL si Constructim SA. In trei luni ar fi trebuit sa fie gata proiectarea, iar lucrarile propriu-zise sunt programate sa tina noua luni.

Viitoarea baza sportiva va avea un teren de joc standard, de 105/68m, o instalatie de nocturna si tribune pentru 500 de spectatori, dar si un teren mic, de 20/40 mp, pentru minifotbal, baschet sau handbal. Va fi amenajata si o miniparcare cu o cladire administrativa. Constructia o face CNI, iar primaria o va intretine timp de 15 ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004972 (s)