News Flash:

Guvernul a dat iar bani la primarii. Nu si la Timisoara, care a primit recent aproape 60 de milioane de lei

19 Decembrie 2021
346 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Guvernul a dat iar bani la primarii. Nu si la Timisoara, care a primit recent aproape 60 de milioane de lei

Guvernul imparte 23,39 de milioane de lei din fondul de rezerva primariilor din Timis. Singurele localitati care nu primesc bani sunt cele cu primari USR. Liderul USR Timis, primarul Timisoarei Dominic Fritz, critica guvernul. Timisoara a primit de la guvern 5 milioane de lei saptamana trecuta. Si inca 53 de milioane pentru Colterm, luna trecuta.
 
 
Guvernul Romaniei a alocat, vineri, 1,02 miliarde de lei din fondul de rezerva bugetara, catre 3.057 de unitati administrativ-teritoriale. Banii s-au alocat la cererea consiliilor judetene si a autoritatilor locale, prin prefecturi, „pentru asigurarea cheltuielilor de functionare si dezvoltare ale autoritatilor administratiei publice locale”, dar si pentru finalizarea investitiilor publice finantate de stat sau de UE.

Banii se impart intre 23 de consilii judetene, 59 de municipii, 205 orase si 2.769 de comune. In Timis ajung fonduri la 95 de primarii, mai putin la cele cu primari USR: Timisoara, Cenad, Dumbravita si Foeni.

„Coincidenta coincidentelor, tocmai cele patru primarii din judet conduse de primari USR PLUS. Ce semnal vrea sa transmita guvernul cetatenilor din aceste patru localitati banatene? Ca sunt pedepsiti pentru cum au votat la alegerile locale?

Probabil ca este gandit ca o demonstratie de forta a coalitiei PSD-PNL-UDMR. Insa e doar dovada ca aceasta coalitie nu are un proiect pentru tara, doar pentru propriile-i interese. Sa stiti ca nu ne lasam descurajati. Si multumim ca ne amintiti pentru ce ne luptam: ca banii publici sa fie cheltuiti intr-un mod echitabil si transparent pentru bunastarea cetatenilor, indiferent de optiunile lor politice”, a transmis primarul Timisoarei, Dominic Fritz, pe Facebook.

El aminteste ca banii din care este alcatuit fondul de rezerva vin si din contributiile locuitorilor celor patru primarii conduse de edili USR.

„Ale cui interese reprezentati la Bucuresti, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu si Ben Oni Ardelean?”, intreaba Fritz.

Draganescu: De ce nu spui realitatea, Dominic?
Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu (PNL), cel care are deocamdata atributii de prefect, ii cere primarului Timisoarei sa spuna realitatea, pentru ca Timisoara a primit totusi bani de la guvern, chiar din fondul de rezerva.

„Cum poti sa spui ca nu a primit nimic Primaria Timisoara??? Saptamana trecuta ai primit 5 milioane lei. Singura primarie din judet care a primit saptamana trecuta, celelalte 98 nu au primit nimic! Cea mai mare discriminare, nu? Doar tu, ceilalti primari nimic (…) De ce nu spui realitatea, Dominic? Chiar intr-o zi de 17 decembrie, cand timisorenii sunt rezervati in orice context. Poate o sa inveti acest lucru, macar in urmatorii ani cat vei fi la PMT”, i-a raspuns Draganescu.

Primaria Timisoara a primit, in 10 decembrie, 5 milioane de lei din fondul de rezerva, iar Consiliul Judetean Timis a primit 6,5 milioane de lei. In noiembrie, din aceeasi sursa, primaria condusa de Dominic Fritz a mai primit 53,8 milioane de lei, de data aceasta pentru Colterm.

Bani din fondul de rezerva au ajuns si in judetele Arad – 21,2 milioane de lei, Caras-Severin – 21,5 milioane de lei si Hunedoara – 43,5 milioane de lei. Nici resedintele de judet de acolo nu au primit nimic la aceasta distribuire.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004652 (s)