News Flash:

Cum se manifesta afazia, boala cu care a fost diagnosticat Bruce Willis. Actorul a renuntat la intreaga lui cariera

31 Martie 2022
539 Vizualizari | 0 Comentarii
Bruce Willis

Fanii lui Bruce Willis au primit una dintre cele mai proaste vesti din ultima perioada. Actorul a fost diagnosticat cu afazie, o boala care, din pacate, i-a pus punct carierei de actor. Afazia, diagnosticul primit de Willis, este o tulburare de limbaj rezultata in urma deteriorarii sau a vatamarii acelei parti a creierului care controleaza exprimarea si intelegerea limbajului, scrie site-ul csid.ro. 

„Sustinatorilor extraordinari ai lui Bruce, ca familie, am vrut sa impartasim ca iubitul nostru Bruce a suferit unele probleme de sanatate si a fost recent diagnosticat cu afazie, care ii afecteaza abilitatile cognitive. Acesta este un moment cu adevarat provocator pentru familia noastra si va multumim atat de mult pentru dragostea, compasiunea si sprijinul vostru”, asa arata mesajul oficial al familiei, postat pe contul sotiei actorului, Emma Heming.


Afazia este o tulburare de limbaj rezultata in urma deteriorarii sau a vatamarii acelei parti a creierului care controleaza exprimarea si intelegerea limbajului, scrie site-ul csid.ro. Frecventa la persoanele in varsta care, de cele mai multe ori, au suferit un atac cerebral, afazia pune individul in imposibilitatea de a intelege limbajul vorbit sau scris. Persoanele afectate de afazie pot pronunta anumite sunete si pot, de asemenea, intelege cuvinte vorbite, dar sunt incapabile sa-si contureze propriile cuvinte. In alt caz, ele pot fi in masura sa articuleze un cuvant, dar la fel de usor devin incapabile sa rosteasca un altul. Exista multe tipuri de afazie, in functie de aria creierului care a fost afectata si de gravitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011525 (s)