News Flash:

Cum fixezi eroarea 403 in serviciul de WordPress hosting Romania?

8 Septembrie 2021
439 Vizualizari | 0 Comentarii
wordpress hosting romania

Codul de eroare 403 este realizat de codul HTML, care comunica cu browserul web. Acesta apare cel mai des atunci cand permisiunile de pe server nu aloca accesul la o anumita pagina, dar poate fi prezent si in momentul in care incerci sa te autentifici in panoul de administrare. Unele persoane intampina acelasi mesaj inclusiv in timpul instalarii serviciului de WordPress hosting Romania. Iata ce trebuie sa stii pentru a rezolva problema!

Tipuri de erori 403

Exista mai multe posibile cauze ale erorilor 403. Din acelasi motiv, va fi prezent mereu un mesaj cu detalii suplimentare.

Spre exemplu, poti avea parte de o eroare de tipul:

„403. That’s an error. Your client does not have permission to get URL from this server.”

„Forbidden: You don’t have permission to access [directory name] on this server.”

„403 Forbidden: Access to this resource on the server is denied.”

„You are not authorized to view this page.”

„It appears you don’t have permission to access this page.”

In unele cazuri, exista doar notificarea „acces denied” pe serverul de WordPress hosting Romania. Indiferent de situatie, cea mai comuna cauza este legata de permisiunile incorecte ale unui fisier. Mai rar poate fi vorba de un plugin care nu functioneaza corespunzator sau fisierul .htaccess. Din fericire, solutiile nu necesita cunostinte tehnice si poti readuce singur lucrurile la normal.

Dezactiveaza toate pluginurile

Acest pas te ajuta sa identifici rapid daca un modul este corupt, deoarece le vei activa inapoi pe fiecare. Pentru operatiunea de oprire, este nevoie sa intri intr-un client precum FileZilla sau in panoul de control de la furnizorul de WordPress hosting Romania. Cauta folderul root directory si deschide wp-content. Aici se gaseste un folder cu pluginurile, pe care trebuie sa-l redenumesti. Alegi oricare alt termen, cum ar fi „plugin_test” si vei dezactiva automat modulele. Ulterior, poti accesa panoul de control si sa le reactivezi pe rand.

Schimba permisiunile fisierelor

Fiecare fisier de pe server are permisiuni proprii, acestea fiind setari legate de continut. Totusi, daca exista erori in aceasta zona, este normal sa nu mai poti accesa paginile web. Schimbarea permisiunilor nu este o sarcina simpla si poate duce la consecinte grave. Prin urmare, cel mai bine ar fi sa contactezi direct echipa de suport tehnic sau sa angajezi pe altcineva sa o faca. Cu toate acestea, poti intra si singur in dosarul radacina cu toate fisierele WordPress. Apasa click dreapta si apoi va fi afisata o caseta de dialog, unde exista o valoare numerica. Aceasta trebuie sa fie 755 sau 750. Fisierele au nevoie de permisiunile 644 si 640. Daca nu gasesti aceleasi cifre, este necesar sa le schimbi manual.

Restaureaza .htaccess pe serverul de WordPress hosting Romania

Acest fisier este localizat tot in directorul root. Dupa ce ajungi acolo, apasa click dreapta si sterge-l. Daca eroarea a disparut, tot ce trebuie sa faci este sa creezi un .htaccess nou. Pentru a face asta, navigheaza in zona de setari din dashboard si intra la permalinks. Apasa „salveaza setarile” din josul paginii, pentru a se genera un fisier nou. Dupa ce urmezi acest pas, problema ta va fi rezolvata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006129 (s)