News Flash:

Boli asociate timpului petrecut în fața unui ecran și prevenirea lor cu ochelari protecție PC

15 Octombrie 2021
429 Vizualizari | 0 Comentarii
ochelari protectie pc

Medicii au atras atenția asupra legăturii dintre dispozitivele noastre preferate și problemele oculare. Când celulele oculare sunt expuse direct la lumina albastră, exact ceea ce se întâmplă atunci când ne uităm la telefoane sau la ecranele calculatoarelor, acestea pot fi deteriorate până la imposibilitatea regenerării lor. Conștientizarea acestei probleme și încercarea de a preveni prin utilizarea unor filtre, cum ar fi o pereche de ochelari protecție PC, va pot ușura considerabil situația.

Prea mult timp petrecut nesupravegheat în fața unui computer poate provoca probleme de vedere copiilor și nu numai.

Riscuri asociate cu timpul petrecut în față ecranului

Copiii care petrec câteva ore cu ochii lipiți de ecranele dispozitivelor digitale riscă să dezvolte aceste probleme de vedere:

Sindromul privitului la calculator (CVS) - cunoscut și sub denumirea de tulpină digitală a ochilor - este o afecțiune cauzată de stresul vizual cauzat de expunerea prelungită la lumina albastră a ecranului. Tulpină digitală a ochilor este o combinație de simptome, inclusiv vedere fluctuantă, ochi obosiți, ochi uscați, dureri de cap și oboseală. Alte simptome non-oculare ale CVS includ dureri de gât, spate și umeri.

Postura defectuoasă

Atunci când utilizați un calculator sau un dispozitiv digital pentru perioade lungi de timp, este posibil să începeți să vă flexați spre interior, rotunjind spatele și umerii, apoi înclinând capul înapoi și aducând bărbia înainte. Această postură nefirească (și nesănătoasă) - duce la multe simptome non-vizuale ale sindromului privitului la calculator.

Miopie

Cercetătorii care studiază vederea și ochii consideră că timpul îndelungat petrecut de copii în față  ecranului este un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea și progresia miopiei. Prevalența miopiei a crescut dramatic în ultimele decenii și această tendință coincide cu utilizarea crescută a computerelor și dispozitivelor digitale de către copii. Miopia este cea mai frecventă deficiență de vedere și a crescut brusc în țările industrializate în ultimii ani: devine din ce în ce mai mult o problemă de sănătate globală. În Europa, se estimează că jumătate dintre tinerii de 20 de ani sunt miopi, în țările asiatice cifra este de până la 95%.

Privirea fixată pe un ecran timp de opt ore vă poate deteriora ochii. Într-adevăr, ochiul nostru nu este făcut să fixeze un element care este aproape de noi pentru o lungă perioadă de timp.

Utilizarea crescută a ecranelor în rândul tinerilor este, de asemenea, legată de creșterea cazurilor de miopie, cauzată de expunerea la lumina albastră. La adulți, există o creștere a bolilor oculare, cum ar fi afectarea retinei și a cristalinului, cataractă sau degenerescența maculară legată de vârstă.

Bineînțeles că soluția la această problema este o pereche de ochelari protecție ecran cu indice de corecție pentru miopie. În mod ideal, trebuie monitorizat timpul petrecut în față calculatorului, redus semnificativ și înlocuit cu activități în aer liber.

Dependența cibernetică

Dacă cel mic este fericit în fața computerului și petrece din ce în ce mai mult timp în fața ecranului, este posibil să sufere de dependență cibernetică. Veți avea semnale clare în privința asta. Migrenele, durerile de spate, alimentația deficitară, igienă personală deficitară sau problemele cu somnul ar trebui să va atragă atenția.


miopie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006653 (s)