News Flash:

O acțiune extraordinară!

Clubul Rotary Timişoara demarează o campanie de strângere de fonduri pentru pregătirea, în străinătate, a medicilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare

21 Septembrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii


Clubul Rotary Timișoara inițiază o campanie de strângere de fonduri cu scopul de a susține pregătirea personalului medical specializat al Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC) Timișoara în străinătate. Scopul acestei inițiative este să se asigure că, începând cu anul viitor, numărul operațiilor pe cord efectuate la copiii cu malformații cardiace să crească semnificativ. Această colaborare face parte dintr-un protocol recent semnat între Clubul Rotary și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Primul eveniment caritabil planificat în cadrul acestei campanii va fi premiera operei „Grüsst mein Banat” („Saluta Banatul meu”), care va fi organizată pe 28 octombrie de către Clubul Rotary la Timișoara.

„Parteneriatul de colaborare dintre Clubul Rotary Timişoara şi Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara prevede susţinerea pe termen lung, din partea CR Timişoara a activităţilor Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică din cadrul IBC Timişoara, astfel încât activitatea chirurgicală şi intervenţională să evolueze în sensul efectuării de operaţii cardiace la copii cu malformaţii cardiace atât urgente cât şi operaţii cu un grad de dificultate mai mare„, au afirmat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, prof. Constantin Luca şi preşedintele Clubului Rotary Timişoara, Daniel Marcu.

Clubul Rotary Timișoara se va implica în principal în formarea profesională a medicilor specialiști și a personalului medical intermediar în țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Germania, Italia, Ungaria și Austria. Totodată, se vor explora și alte posibilități de colaborare cu țări în care se pot dezvolta parteneriate în acest domeniu.

“Clubul Rotary doreşte ca în Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică să se realizeze cât mai multe operaţii pe cord la copiii cu malformaţii, urmând ca numărul intervenţiilor chirurgicale să crească începând din anii 2027 şi 2028“, a mai spus preşedintele Clubului Rotary Timişoara, Daniel Marcu.

În fiecare an, în România, doar 450 de copii cu malformații cardiace congenitale sunt operați, dintr-un total de 1000 de copii care ar avea nevoie de astfel de intervenții chirurgicale. În Timișoara, nu există încă un centru medical permanent specializat pentru astfel de intervenții, iar acestea se efectuează doar sporadic, în cazul în care sunt organizate echipe mixte de specialiști din țări precum Germania, Italia sau Israel.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004582 (s)