News Flash:

Vaccin pentru așa-numita „Boală X”

În 100 de zile ar putea fi dezvoltat un vaccin împotriva unui nou virus cu potențial pandemic

1 Septembrie 2023
187 Vizualizari | 0 Comentarii


În următoarele 100 de zile, există posibilitatea dezvoltării unui vaccin împotriva unui nou virus cu potențial pandemic, datorită eforturilor echipei de cercetători britanici. Cercetătorii de la Universitatea Oxford efectuează cercetări privind adaptarea vaccinului anti-COVID-19 pe care l-au dezvoltat pentru o afecțiune necunoscută, cunoscută sub numele de "Boala X". În același timp, ei analizează posibilitatea dezvoltării altor vaccinuri pentru a face față amenințărilor viitoare. Coaliția pentru Inovații în Pregătirea pentru Epidemii (CEPI) a alocat o finanțare de până la 80 de milioane de dolari pentru acest proiect la Universitatea Oxford.

Specialiștii lucrează și la dezvoltarea de vaccinuri prototip împotriva virusurilor cu un potențial crescut de a provoca pandemii viitoare. Aceste vaccinuri prototip pot fi adaptate rapid în cazul apariției unei noi amenințări. CEPI a subliniat că această inițiativă „deschide calea către dezvoltarea de noi vaccinuri... în doar 100 de zile de la apariția unui virus cu potențial pandemic”.

Cercetătorii vor fi, de asemenea, responsabili pentru identificarea metodelor care să permită accelerarea producției de doze de vaccin, astfel încât să se poată administra rapid în cazul unui viitor focar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004465 (s)