News Flash:

Ce spune raportul Agenţiei Europene de Mediu publicat joi

Bisfenolul A (BPA), unul dintre principalii perturbatori endocrini, prezent în 92% dintre organismele europenilor

14 Septembrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii

Bisfenolul A (BPA), un compus chimic considerat un important perturbator endocrin, a fost identificat în 92% din organismele europenilor și este asociat cu un potențial pericol pentru sănătatea lor, conform unui raport publicat joi de către Agenția Europeană de Mediu (AEM), conform AFP.

"În cadrul unei recente iniţiative de bio-monitorizare umană, HEM4EU, BPA a fost detectat la 92% dintre participanţii adulţi din unsprezece ţări europene", a precizat AEM.

Conform unui studiu efectuat în aprilie de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (AESA), care a revizuit în mod semnificativ doza zilnică maximă de bisfenol A considerată sigură pentru consumatori, Agenția Europeană de Mediu (AEM) din Copenhaga a constatat că "în cele 11 țări care au participat la inițiativa de bio-monitorizare a BPA, nivelul de depășire a variaț între 71% și 100%".

Bisfenolul A (BPA), care a fost mult timp prezent în numeroase produse, cum ar fi sticlele de plastic, este suspectat că ar putea fi asociat cu multiple tulburări și afecțiuni, precum cancerul de sân și infertilitate, datorită perturbărilor hormonale pe care le provoacă.

În unele țări, precum Franța, BPA este acum interzis în recipientele alimentare. Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite au restricționat utilizarea acestui compus și iau în considerare o limitare mai drastică, deși aceasta nu a fost încă implementată.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005111 (s)