News Flash:

DSP Alba a deschis anchete epidemiologice

Zeci de persoane au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la două nunți

4 Septembrie 2023
177 Vizualizari | 0 Comentarii

Douăzeci și una de persoane participante la două nunți, una desfășurată în comuna Ocoliș și cealaltă în Alba Iulia, au ajuns la spital sâmbătă, prezentând simptome specifice unei toxiinfecții alimentare. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a demarat anchete epidemiologice pentru a identifica cauzele care au dus la îmbolnăvirea acestor persoane.

Unul dintre evenimentele la care mai mulți oameni s-au simțit rău și au necesitat spitalizare a avut loc la o pensiune din comuna Ocoliș.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Alba, șapte persoane care au participat la o nuntă au manifestat stări de rău și au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, Spitalul Municipal Turda. Dintre acești pacienți, trei au fost externați în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în timp ce alți patru, doi bărbați și două femei, au rămas internați. Conform raportărilor de duminică, starea lor este stabilă. La nunta respectivă au participat un total de 40 de persoane.

„Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanşată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău şi s-au prezentat la UPU Alba Iulia. Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău uşoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalţi au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane”, a declarat, duminică, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.
În ambele cazuri, atât la Alba Iulia, cât și la Ocoliș, inspectorii DSP Alba și reprezentanți ai DSVSA Alba și Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba au efectuat vizite la cele două unități de alimentație publică pentru a colecta probe din mâncarea servită și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele în cele două locații. Scopul acestor prelevări de probe este de a identifica cu exactitate cauza care a dus la cele 21 de presupuse cazuri de toxiinfecție alimentară.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005899 (s)