News Flash:

Cine este romanul care l-a batut pe Vladimir Putin. „As mai face-o o data!”

5 Mai 2022
494 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin

Dinamoviadele' au aparut in anii 50, in perioada Razboiului Rece, la concurenta cu 'Spartachiadele'. La primele participau doar angajatii Ministerelor de Interne din statele 'pretine', la cele din urma, numai sportivii Ministerului Apararii, relateaza jurnalistul Catalin Oprisan, in as.ro.

Cu un an inainte, 'Dinamoviada' de Judo a avut loc la Minsk. 'La competitie au participat studenti de la scolile de ofiteri de Interne. La judo, erau cinci categorii, la fiecare dintre acestea concurau intre 22 si 24 de sportivi. Eu eram la categoria 63 de kilograme, iar Putin – la 70 de kilograme', relateaza Constantin Niculae.

Vladimir Putin era in anul 3 la Academia de Politie si a ocupat atunci locul secund la categoria lui. A promis ca nu mai participa la concursuri, pentru a se concentra pe cariera de ofiter', precizeaza Niculae.

Dar Vladimir Putin nu a putut sta deoparte. Dupa ce devine 'Maestru al Sportului' la Sambo, peste doi ani primeste aceeasi distinctie si la Judo. In 1976, este campionul orasului Leningrad.

E anul in care are loc o noua 'Dinamoviada' la Judo, de aceasta data la Moscova.

'Eram subofiter al Academiei de Politie. El nu stiu ce hram purta', incepe istorisirea si Cornel Roman, in timp ce rade. Nascut in 1952, a jucat fotbal, dar n-a ramas acolo, s-a tras spre tatami. Asa s-a gasit cu cel care tine acum, pe jar, Omenirea.

'Imi aduc aminte ca am castigat la puncte greu, foarte greu. Stiti cum se spune: tii minte pe cine te invinge, nu pe cine bati', spune antrenorul., potrivit viva.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006154 (s)