News Flash:

Centrul de legume si fructe de la Tomnatic nu are avizele necesare. CJ Timis a format o comisie pentru a stabili „directia centrului”

31 August 2021
364 Vizualizari | 0 Comentarii
legume

Centrul de legume si fructe de la Tomnatic este inca incert, intrucat nu are nici acum autorizatie de constructie. Amplasarea lui ar fi prea aproape de locuintele oamenilor din localitate. Consiliul Judetean Timis a format o comisie care sa stabileasca care este cea mai buna varianta pentru functionarea sa: institutia sau mediul privat.
 
 
Contractul pentru proiectarea, executia si dotarea centrului de legume si fructe de la Tomnatic a fost semnat inca din luna octombrie a anului trecut, reprezentand o investitie de 4,5 milioane de euro, bani din bugetul propriu al Consiliului Judetean Timis. Centrul trebuia astfel sa fie realizat in urmatoarele 23 de luni, doar ca nici in prezent nu exista aviz de construire. De vina ar fi amplasarea, mult prea aproape de casele oamenilor.

„Proiectul nu si-a obtinut toate avizele, lipseste cel de la Agentia de Mediu si de la Directia de Sanatate Publica. Acest lucru se datoreaza in special locatiei unde a fost gandit sa se construiasca acest centru si anume in intravilanul unei localitati, foarte aproape de locuinte construite, ceea ce a creat probleme si studii de specialitate asupra impactului asupra starii populatiei”, a explicat Alexandru Proteasa, vicepresedintele CJ Timis.

Conform vicepresedintelui CJ Timis, cea mai apropiata locuinta este amplasata la 1,5 m de viitoarea constructie, astfel ca institutia a format o comisie care sa „dea directia” centrului.

„Este nevoie de aceasta comisie pentru a da directia pe care o va lua acest centru, nu a fost gandita de la inceput strategia de operare, ce facem dupa ce va fi construit – ori o administram noi printr-o societate comerciala sau prin Directia de Prestari Servicii sau mergem spre privat cu caiet de sarcini sau un parteneriat privat. Acestea le-am identificat eu, pot fi si altele”, mai precizeaza Proteasa.

„Va rog sa se verifice mult mai atent avizele. Din informatiile mele, nu e doar 1,5 m fata de prima locuinta. Este dat un aviz de DSP pentru Studiul de Fezabilitate, nu stiu de ce DSP nu vrea sa dea mai departe aviz pentru proiectul tehnic. Nu as vrea sa blocam un astfel de proiect atat de important pentru economia judetului Timis. Va solicit atentie maxima pentru implementarea acestui proiect”, a replicat Calin Dobra fostul presedinte al CJ Timis.

S-a hotarat ca din comisia de analiza sa faca parte un reprezentant judetean al fiecarui partid: Dan Sarmes de la PNL, Alexandru Cadar de la USR PLUS, Sabin Bociu de la PSD si Elena Micicoi de la Pro Romania.

Asa cum spune contractul, investitia va fi amplasata pe un teren de 11.509 metri patrati. Centrul a fost gandit ca un loc unde producatorii agricoli pot veni cu legumele pentru a fi colectate, sortate si depozitate. Centrul va trebui dotat cu camere frigo, cu spatii destinate fructelor si legumelor, cu recipiente speciale, camere de sortare si tot ce este nevoie pentru ca fructele si legumele sa fie pastrate asa cum trebuie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)