News Flash:

Directorul unei scoli din Timisoara, demis dupa mai multe inregistrari audio aparute in spatiul public

30 August 2021
461 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala

Directorul Scolii Generale nr.18 din Timisoara a fost demis de Inspectoratul Scolar Timis, dupa ce in spatiul public au aparut mai multe inregistrari in care isi injura sotia si urla la proprii copii. Lucian Fota a fost demis din functia de director si in 2019, dupa mai multe plangeri ale corpului profesoral.
 
 
Directorul Scolii Generale nr. 18 din Timisoara, Lucian Fota, a ramas fara functie, dupa ce in spatiul public au aparut convorbiri intre el si membrii familiei sale in care se aduceau injurii, cuvinte jignitoare si tipete. Inregistrarile au ajuns si la Inspectoratul Scolar Timis, iar in Consiliul de Administratie de vineri s-a decis demiterea sa. Lucian Fota era director prin delegatie.

„Tin foarte mult la imaginea scolii in judetul nostru si chiar daca convorbirile erau din mediul privat, acestea au ajuns in spatiul public si nu putem lasa astfel de scene trecute cu vederea. Astfel, am decis in Consiliul de Administratie demiterea sa, legea imi permite pentru ca domnul Fota este director prin delegatie. Nu trebuie sa intervenim in viata personala, am discutat cu domnul director si i-am urat sa-si gaseasca echilibrul in ceea ce va face de acum. (…) Nu am primit sesizari vizavi cat timp domnul director a condus scoala din Timisoara”, ne-a spus inspectorul scolar general al Timisului Marin Popescu.

In locul lui Lucian Fota urmeaza sa fie numita o noua persoana pentru conducerea scolii. Directorul demis nu este la prima destituire din functie. In 2019, Aura Danielescu, fostul inspector general al Timisului, l-a demis de la Scoala din Sacalaz in urma plangerilor adresate de fostii colegi ai profesorului, carora le era teama sa vina la scoala „pe motiv ca se tipa la ei, se ridica vocea”. In convorbirile aparute in spatiul public exista si o inregistrare de cand fostul inspector scolar l-a vizitat la Sacalaz in urma plangerilor primite.

Lucian Fota este profesor de educatie fizica si a mai fost demis in octombrie 2019 de la Scoala din Sacalaz. La Scoala Generala nr. 18 din Timisoara ocupa functia de director de la inceputul lunii ianuarie a acestui an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008003 (s)