News Flash:

Baza Uszoda, inca ruina din cauza unor „lucruri neprevazute”. Fritz tot spera ca in curand incep lucrarile

30 August 2021
462 Vizualizari | 0 Comentarii
Baza Uszoda

Ar fi trebuit sa fie deschisa de vara aceasta, dar noua conducere a Primariei Timisoara s-a lovit si ea de „lucruri neprevazute”. Pentru redeschiderea Bazei Uszoda e nevoie de avize, autorizatii si de un protocol cu Facultatea de Arhitectura. Dominic Fritz inca mai spera „ca in curand putem incepe lucrarile”.
 
 
Intr-o saptamana se implinesc trei luni de cand timisorenilor li s-a promis o minune: redeschiderea Bazei Uszoda, despre care se vorbeste de ani buni si care a ajuns intr-o stare avansata de degradare.

„Redeschidem Baza Uszoda, de care se leaga multe amintiri din copilarie, pentru comunitate, chiar in aceasta vara. (…) In urma vizitei pe teren de zilele trecute am decis sa transformam Uszoda intr-un centru sportiv si cultural. In urmatoarele zile vom lucra la un proiect de reconversie a spatiului, astfel incat baza sa poata fi deschisa inca din aceasta vara (…) Daramam gardurile din beton care acum separa baza Uszoda de parc, dar le vom pastra pe cele vechi. Vom reface terenurile de baschet si vom transforma cel putin unul dintre bazine intr-un loc de spectacole si proiectii de film”, spunea, in 7 iunie, primarul Dominic Fritz.

Uszoda fusese curatata de gunoaiele depozitate acolo, peste 100 de tone spuneau reprezentantii PMT, dar doar atat. La o luna de la anunt, Fritz transmitea ca lucrarile „ar putea sa inceapa in cateva saptamani, astfel incat sa putem deschide Uszoda inca din aceasta vara”. El vorbea atunci despre un concept pentru redeschiderea Uszoda gandit de o echipa de studenti de la arhitectura. Urmau demolarea gardurilor, refacerea zonei verzi, amenajarea unei zone de relaxare, refacerea terenurilor de sport, amplasarea de garduri de protectie si amenajarea unui amfiteatru temporar pentru piese de teatru sau proiectii de film in bazinul mare.

„Avem aceasta colaborare cu Facultatea de Arhitectura. Au finalizat o propunere de proiect, urmeaza sa obtinem niste avize, sa scoatem autorizatie de construire, o sa semnam si un protocol cu ei. Sper sa putem intra pe santier in curand. Intotdeauna atunci cand oamenii vor sa faca ceva apar lucruri neprevazute. Eu sunt foarte recunoscator de aceasta colaborare cu Facultatea de Arhitectura si nu am ce comenta. Sper, in continuare, ca in curand putem incepe lucrarile”, a spus Dominic Fritz.

Dupa 1990, Baza Uszoda, candva unul dintre cele mai puternice centre de natatie din Timisoara, a cazut in paragina. Autoritatile publice din ultimii 28 de ani nu s-au mai interesat de soarta bazei sportive. In urma cu opt ani, timisorenii au vrut sa atraga atentia autoritatilor si au protestat cu lanterne in fata Uszoda.

Ruina de langa Parcul Central a fost, pana in 2016, in proprietatea statului roman. Ministerul Educatiei o daduse in administrare Clubului Sportiv Scolar nr. 1 din Timisoara. Ceea ce a mai ramas din celebra baza a ajuns la primarie la inceputul anului 2016, cand fostul primar Nicolae Robu vorbea despre un proiect de amenajare. S-a ajuns apoi la discutii despre demolare, au existat noi proteste, dar in cele din urma nu s-a mai intamplat nimic cu celebra Uszoda, care se intinde pe 4.500 mp. Acum, noua administratie promite reconversia si redeschiderea, iar apoi un proiect amplu de reabilitare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)