News Flash:

Centrala nucleara de la Cernobil a fost acaparata de rusi. Mesajul unui fizician roman. „Stam pe un butoi de pulbere”

25 Februarie 2022
444 Vizualizari | 0 Comentarii
Cernobil

Radiatiile din jurul centralei de la Cernobil sunt in crestere, anunta cercetatorul si profesorul iesean, Silviu Gurlui. Acesta spune ca in ultimele ore a observat schimbari semnificative ale valorilor din jurul centralei din nordul Ucrainei.

„Nu stiu ce este acolo. Nu sunt multe harti de poluare radioactiva. Dar aceasta arata clar o crestere semnificativa a radiatiei in jurul centralei Cernobil. Judecand dupa pozitia senzorilor, ar putea fi o zona mai fierbinte, de aproximativ 30 km in diametru. Sper sa fie un accident minor, sa nu mai creasca si toti cei implicati in acel areal sa fie foarte atenti. Suntem pe un butoi de pulbere daca starnim iadul”, a transmis fizicianul Silviu Gurlui.    

Profesorul iesean spune ca peste 200 de tone de matrice cu uraniu, plutoniu, combustibil lichid si praf radioactiv se afla in reactorul 4 de la Cernobil.    „Desi, din 2000, toate cele trei reactoare sunt oprite, iar reactorul 4 e izolat, combustibilului radioactiv exista. Ar fi un dezastru ce se poate vedea doar in filmele cele mai infricosatoare. Anumie incendii starnite in vecinatatea reactorului 4, ar produce de asemenea foarte mari probleme prin raspandirea in atmosfera a materialului radioactiv”, a mai spus Silviu Gurlui, informeaza adevarul.ro.

„Cu privire la situatia de la Centrala Nucleara Cernobil, Ucraina a informat IAEA ca «forte armate neidentificate» au preluat controlul asupra tuturor facilitatilor de la Cernobil, localizate in zona de excluziune. Omologii au adaugat ca nu au existat pierderi sau distrugeri ale locatiei industriale. Directorul general Grossi a spus ca este de importanta vitala ca operarea in conditii de siguranta si securitate a facilitatilor nucleare din acea zona sa nu fie afectata sau intrerupta in niciun fel”, se arata in declaratia AIEA.


 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006759 (s)