News Flash:

Ucraina a anuntat tiruri de rachete asupra Kievului

25 Februarie 2022
425 Vizualizari | 0 Comentarii
razboi

Potrivit ministrului ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, Rusia ar fi atacat cu rachete capitala Kiev. Vineri dimineata, el a scris pe Twitter: "Groaznic tir de rachete rusesc asupra Kievului. Ultima oara cand s-a intamplat ceva asemanator a fost in 1941, cand am fost atacati de Germania nazista."
Vineri dimineata, martori oculari au relatat despre explozii la Kiev.

Un consilier din Ministerul de Interne, Anton Gerachtcenko, a scris pe Telegram: "Atacuri la Kiev cu explozibili si rachete. Am auzit doua explozii puternice." El a mai spus ca armata ucraineana ar fi reusit sa doboare un aparat zburator care s-a prabusit peste o cladire cu noua etaje, generand un incendiu. Informatiile nu pot fi insa verificate din surse independente.
Potrivit statului major general al armatei ucrainene, ar fi avut loc lupte grele in regiunea Kiev intre trupele ucrainene si atacatorii rusi. La Ivankiv, la 80 de kilometri nord-vest de Kiev, parasutistii ucraineni ar fi tinut piept unui numar "coplesitor" de soldati rusi, sustinuti de tancuri. Un pod ar fi fost distrus.


Se poarta lupte si pentru aeroportul de importanta strategica Hostomel, la nord-vest de Kiev, dupa cum a anuntat statul major general ucrainean. Potrivit relatarilor de presa, soldatii invadatori rusi ataca aeroportul orasului vestic Rivne. Din Sumy, in nord-estul Ucrainei, in apropiere de granita cu Rusia, se relateaza de asemenea despre confruntari armate., informeaza dw.com.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005178 (s)